Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

Un sfârşit e un început

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Un sfârşit e un început Share Un sfârşit e un început


Sfârşitul de an are menirea de a ne alimenta speranţele şi de a ne făuri vise colorate, în care ne avântăm pe drumuri noi, pe care în anul ce în curând îl lăsăm în urmă, le-am evitat. Sau ne-au ocolit ele pe noi. Se strâng atâtea aşteptări şi planuri la final de an, pentru anul care vine, şi e normal să fie aşa, altfel ne-am simţi stingheri. Fără de luminiţă la un capăt de tunel ne-ar veni greu să ne aruncăm în valurile noului an şi pribegi am rătăci printre zilele sale.

“Anul care vine va fi mai bun, voi face, voi reface, o să schimb, sunt lucruri la care voi renunţa, dar şi unele pe care le voi încerca, o să urc treptele spre…”, nu vă sună familiar? Fiecare are steaua sa norocoasă şi împotriva tuturor previziunilor boscorodite de politiceni, afacerişti, econominişti şi finanţişti este confortabil să te laşi prins în mrejele unei iluzorii stări de bine, care te-ar putea bântui de anul viitor. Şi dacă se întâmplă să fie bine? Doamne-ajută! Cine n-ar vrea să-şi bifeze rând pe rând dorinţele din minte şi să treacă în dreptul lor: obiectiv îndeplinit.

Din nefericire, unii se vor trezi la sfârşitul anului ce vine cu aceeaşi listă de planificări, însă pentru anul viitor. Alţii, vor schimba lista şi drumurile, cred că sunt şi din cei care an de an renunţă la câte un vis, sau din cei care demult au renunţat să mai viseze, sau să facă planuri. Totuşi, până la urmă nu pierzi nimic dacă visezi şi îţi faci planuri, în cel mai rău caz visele nu se împlinesc şi planurile rămân pe altădată. Oricum ai lua-o, viaţa e un şir de dorinţe împlinite şi neîmplinite

Cele bune să se-adune, cele rele să se spele şi să se transforme în bune, în vremea care ne stă în faţă. Sfârşitul fiecărui an are puterea de a transforma răul în bine şi de a oferi cel puţin şansa schimbării viitoare. Iar se-aşterne noian de amintire peste anul care curând devine trecut, iar se împlinesc vise din tolba cuprinzătoare a lui Moş Crăciun, iar se-alintă praf de stele peste visele care se clădesc pentru zilele anului ce vine. Un sfârşit e un nou început!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută