Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

Ficăţei cu mămăligă la cealaltă casă a Jienilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ficăţei cu mămăligă la cealaltă casă a Jienilor Share Ficăţei cu mămăligă la cealaltă casă a Jienilor


Prima întâlnire cu Casa Jienilor s-a lăsat cu foc de artificii. Oamenii casei mi-au pus pe masă cel mai gustos păstrăv la grătar, copt în foaie de varză murată, asezonat cu un sos de hrean fin, dar suficient de iute, cum rareori am întâlnit. Şi legumele proaspete pane, cu sos de usturoi alături, au fost foarte gustoase, aşa că am pleact din sediul Făinari foarte mulţumită.

Duminica trecută mi-am zis să încerc o reeditare a insprăvii, de data asta în Casa Jienilor din strada Agricultori. Acelaşi meniu, aceeaşi firmă, ai zice că n-are ce să meargă prost, nu? Dar ai greşi, pentru că noua vizită ne-a adus şi noi impresii, nu la fel de plăcute.

Am mers tot pe meniu tipic românesc, că doar asta ştie bucătarului locului cel mai bine într-un restaurant cu specific tradiţional. Ciorba de pui cu smântână a fost bună, însă iahnia de fasole a fost cam acrişoară, iar ciolanul a avut carne puţină spre deloc. Noroc cu chiflele c-am putut umple burţile masculine de la masă. Ceafa de porc a fost complet neinteresantă, iar cartofii din pungă sigur au fost prăjiţi în ulei nu tocmai proaspăt.

Singurul lucru care-a trecut testul papilelor noastre gustative a fost porţia generoasă de ficăţei cu usturoi şi mămăliguţă vârtoasă, bine făcuţi, cu sos dulceag.

Nu vă recomand spaţiul de nefumători de la subsol, care deşi e generos, e întunecos şi destul de pustiu. Iar dacă vă e poftă de lucruri româneşti gustoase, mergeţi la Casa Jienilor Făinari.

**Meniu:**

Ciorbă de burtă – 11 lei

Crap prăjit – 27 lei

Tocană spanac – 13,5 lei

Papanaşi – 12,9 lei

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută