Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

Milă, toleranţă, sărbători

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Milă, toleranţă, sărbători Share Milă, toleranţă, sărbători


Sărbătorile sunt aici, lângă noi. De fapt dacă stăm strâmb şi judecăm… na, că era să zic drept. Reformulăm. Dacă judecăm puţintel mai oblic vedem cu ochiul liber că numitul spirit al Crăciunului e la el acasă în sufletele multora dintre semeni. Exemplul cel mai la îndemână este al ucigaşului pe patru roţi eliberat nu de mult, în ciuda faptului că era beat, că avea viteză, că nu oprise la semnalele poliţiştilor.

Să nu vă aud cu chestii de genul tac-su’ e bancher. Este vorba doar de toleranţă faţă de drama unui tânăr chinuit de remuşcări. Eu chiar cred că îl doare. Cam cum îl doare pe ditamai editorul de ştiri de la un post TV mi(ori)tic ce scriu eu întro revistă de provincie. El zice pe o ştire ceva despre un maraton de opt kilometri. Eu scriu că maratonul are patruşdoi de kilometri şi că el e bătut în cap. Pe el îl doare în… locaţia diametral opusă.

Prin aceeaşi zonă a corpului îi doare pe domnii parlamentari de rezultatul referendumului de acu’ trei ani. Ce dacă poporul a votat reducerea numărului lor? Să lase pe drumuri o sută şi ceva de oameni? Este o dovadă de milă faţă de aproapele lor. Din parlament. Între atâtea dovezi de toleranţă uite şi ceva nemilos. Spaţiul acordat editorialului. Pun punct dorindu-vă (poate banal,dar) tradiţional şi din suflet: SĂRBĂTORI FERICITE!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută