Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

2012 profeţii şi schimbări

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 2012 profeţii şi schimbări Share 2012 profeţii şi schimbări


Speculaţia, iată cuvântul de bază care caracterizează anul 2012. Cele mai multe speculaţii pleacă de la sfârşitul calendarului maiaş, odată cu solstiţiul de iarnă din 2012 – acesta poate însemna, se spune, sfârşitul lumii aşa cum o cunoaştem noi acum. Sfârşitul lumii? Din nou? În ce fel? Ne spiritualizăm, spun o parte din cei care interpretează informaţia. Vor fi tot soiul de revoluţii, mai ales la nivel spiritual. Schimbările şi transformările profunde vor fi la ordinea zilei, pentru aproape toată lumea.

**Despre profeţiile mayaşilor**

Civilizaţia Maya a perceput istoria nu ca pe o scurgere liniară a timpului, ci ca pe o serie de cicluri. Ciclul actual, început în 3114 î.Hr., anul mitic al creaţiei la mayaşi, este prognozat să se încheie 5.126 de ani mai târziu, pe 21 decembrie 2012. După unii, data Apocalipsei. Cunoscătorii civilizaţiei mayaşe spun însă că aceasta nu va fi decât o zi obişnuită, ei considerând că autorii calendarului nu au asociat consecinţe apocaliptice sfârşitului unui ciclu.

Despre profeţiile maya privind sfârşitul lumii în 21 decembrie 2012 vorbeşte şi un documentar produs de National Geographic – ”2012: Profeţia Maya.” ”Cum ar fi dacă mayașii ar fi avut dreptate cu privire la sfârșitul umanității? Ar țâșni flăcări din cer, clădirile s-ar prăbuși, inundațiile ar distruge orașul Washington, iar Los Angeles ar aluneca în Pacific? Cel puțin așa interpretează Hollywood-ul ziua de 21 decembrie 2012, data la care se încheie marele ciclu calendaristic mayaș, în noua producție cinematografică a lui John Cusack, 2012”, se arată în prezentarea documentarului. O descoperire care dezvăluie că Terra a trecut printr-un eveniment catastrofic sugerează că am putea fi sortiți să trăim acum un moment asemănător. Să fie aceasta o bază științifică pentru data anticipată de mayași acum mii de ani? ”Mayașii credeau că totul, inclusiv creația și distrugerea, se petrece în cicluri. Calendarul lor cuprindea cinci cicluri, fiecare durând aproximativ 5200 de ani. La încheierea fiecărui ciclu, mayașii credeau că imperfecta creație aflată în derulare trebuia să fie distrusă pentru ca lumea să se nască din nou. Unii cred că încheierea ciclului actual, în 21 decembrie 2012, este un semn apocaliptic. Iar cei care văd o conexiune între calendarul mayaș, atât de complex și incredibil de exact, și profeția cum că lumea se va sfârși în 2012, indică o descoperire surprinzătoare făcută în 2003.”

Documentarul National Geographic caută adevărul din spatele unui mit incitant: există vreo dovadă despre o viitoare catastrofă globală? Cercetătorul Adam Maloof străbate trei continente pentru a găsi indicii adânc îngropate în rocile planetei. Mayaşii au prezis Primul Război Mondial şi tsunamiul din 2006. E cazul să luăm în serios profeţia potrivit căreia apocalipsa
va veni în 2012?

**Reforme politice, economice, spirituale**

Cei care, dincolo de orice fel de profeţii de acest fel, au întocmit horoscopul anul 2012, spun că la modul general, anul viitor va fi caracterizat de schimbări foarte multe, şi mai ales la nivelul structurilor sociale. Vor fi reforme politice şi economice – vina o dăm pe Pluto, intrat în Capricorn, dar îşi pierd din autoritate şi medicii şi profesorii. Neptun ne va ajuta la doborârea feluritelor bariere, va funcţiona pentru mulţi dintre noi ca un ceas deşteptător, rupându-ne de la cele cotidiene şi amintindu-ne de adevăruri mai profunde ale existenţei.

Cei care vor avea parte de cele mai multe schimbări sunt cei din zodiile Gemeni, cu schimbări în plan casnic, familial, cu multe transformări prin care vor căuta să se stabilizeze. Leii vor avea un an activ, dar multe aspecte ale vieţii vor fi puse în discuţie şi vor necesita schimbare. Şi pentru Fecioară vor avea loc multe schimbări radicale – idei noi de afaceri, dar şi legate
de viaţa de familie. Schimbările cele mai importante vin în stilul de viaţă. Racii vor căuta siguranţa, însă vor avea mereu parte de provocări. 2012 va fi un an al schimbărilor în multe sensuri. Relaţiile se vor redefini. Şi pentru cei din Balanţă, 2012 va fi un an al redefinirii. Viaţa de familie se va schimba în mod dramatic, însă iubirea şi înţelegerea vor domni în continuare. Scorpionii vor trece şi ei prin transformări profunde. Vor doborâ totul şi vor lua totul de la zero. Nu va fi uşor, vor trebui să îşi părăsească zona de confort.

Şi pentru Săgetător, cuvântul de ordine este schimbarea. Schimbările vor avea loc şi în plan familial, unde este o permanentă tensiune. Transformări majore şi în viaţa Capricornului, mai ales în privinţa principiilor după care se ghidează. Un an al ambiţiei şi al muncii, în care schimbările pot fi dificile şi vor include numeroase începuturi şi sfârşituri. Schimbările au de-a
face mai ales cu cariera, cu speranţele Capricornului, dar vor afecta şi prieteniile. Pentru Vărsător, va fi nevoie de un mare volum de energie pentru toate mutările din acest an al transformărilor, indiferent de vârstă. Atenţie la rapiditatea cu care se vor petrece toate.

**Norocoşii Tauri**

Peştii fac multe schimbări în plan casnic. Vor cuceri noi teritorii şi vor trece prin mari transformări, vor cunoaşte noi moduri de exprimare. Un pic de disciplină este necesară, trebuie trasate hotare între ei şi cei care le absorb inutil energia.

În ceea ce-i priveşte pe Berbeci, ei vor avea parte de schimbări de ordin personal: îşi vor schimba nivelurile de valori, spre a comunica mai bine cu ceilalţi. Transformările vor atinge şi viaţa de familie, şi cariera.

Cea mai norocoasă zodie anul viitor este Taurul. Oamenii din jur ar putea fi şocaţi de schimbări bruşte din felul Taurilor de a comunica, fiindcă aceştia vor simţi o nevoie de a fi mai sinceri, mai autentici, atunci când interacţionează cu alţii. Viaţa Taurilor se va schimba, ca o extensie a exprimării eului. Se poate spune că în acest an sufletul Taurului este în creştere.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.