Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

Moneyball: Arta de a învinge

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Moneyball: Arta de a învinge Share Moneyball: Arta de a învinge


Ştim deja că Hollywood-ului îi place să se inspire din întâmplări reale pentru a pune pe peliculă poveşti de succes. Marea majoritate a lor sunt americane, e şi normal, mândria lor este inegalabilă, iar patriotismul lor a ajuns deja trademark. Cu Moneyball le-a ieşit.

Un regizor care nu ne spune mare lucru (Bennett Miller) va duce probabil foarte sus în box office povestea echipei de baseball Oakland Athletics, cea care deţine recordul pentru cel mai lung şir de meciuri fără înfrângere din istorie. Ajută mult, ce-i drept, şi Brad Pitt, cel care joacă rolul unui manager sportiv fără sentimente (refuză să meargă cu echipa în deplasări pentru a nu se ataşa de jucători), dar surpriza plăcută este Jonah Hill pe care îl văd pentru prima oară jucând un rol serios.

Sper să nu mă pripesc atunci când spun că văd Moneyball luând ceva premii, unul poate chiar al Academiei, ţinând cont că Brad Pitt îmbătrâneşte frumos al naibii şi joacă pe măsură. Recomand cu toată gura filmul, e o lecţie de management şi de mentalitate pozitivă.

Nu lăsaţi baseball-ul să vă sperie, jocul este doar pretextul care şi-a făcut loc în mijlocul unei poveşti inspiraţionale bazată pe unul dintre cele mai iubite şi comune subiecte inventate vreodată de om: sportul.

*Regia: Bennett Miller*

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută