Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

Leru-i ler…

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Leru-i ler… Share Leru-i ler…


Pentru mine iarna a însemnat mereu liniște și căldură. Este anotimpul când mă întorc acasă. Focul în sobă, miros de mere coapte, zurgălăii trăsurilor de pe stradă, zăpadă sclipitoare, scârțâitul pașilor pe o cărare de munte – așa arată iarna mea preferată.

E mai puțin important că în momentul de față locuiesc la etajul șapte, în centrul unui oraș zgomotos. „Acasă” este
așa cum vreau eu să fie. Mă rup de realitate și visez la nopțile acelea lungi și geroase, când tot ce aud sunt doi-trei câini care latră departe și un motan care toarce alene la picioarele mele. Oricât de mult s-ar schimba vremurile, povestea mea
ramâne la fel.

Brăduții luminați din vitrine și ghirlandele frumos colorate, coaja de portocale și mirosul frigului când ies afară, sunt mereu aceleași oriunde m-aș afla. Chiar dacă trăsurile au fost înlocuite de mașini, iar zurgălăii nu se mai aud demult, un lucru a rămas neschimbat: sunetul cristalin al vocilor care fredonează colinde.

Fie că se aud repetițiile dintr-o sală de clasă sau vocea înghețată a unui artist de pe o alee înzăpezită, „Leru-i ler…” are același farmec de fiecare dată. Colindele sunt semn de
bucurie, Crăciunul n-ar fi același fără ele, decembrie nu ar mai fi la fel. Odată cu primul refren încep Zile și Nopți de sărbătoare cu clinchet de clopoței.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută