Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

Duminica la Bistro Jariştea

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Duminica la Bistro Jariştea Share Duminica la Bistro Jariştea


La Locanta Jariştea n-am avut curaj să merg încă, aud ca e cu spectacol live la masă şi parcă prefer să mă aud când vorbesc deasupra farfuriei cu ciorbă. Aşa că am mers la Bistro Jariştea, plasat într-o casă boierească uriaşă pe Bd. Dacia.
Încăperile sînt uriaşe, iar mobilierul e deosebit. La fel şi ospătarii, cu şervet pe braţ şi foarte galanţi.

Ciorba de văcuţă a fost bună, chiar dacă mi-a fost servită cu întârziere şi muuult prea fierbinte, dintr-un castron de dimensiunea farfuriei mele, din care ospătarul n-a făcut decât să mute încet de-am crezut c-or să mi se lungească urechile de poftă şi de foame, cu polonicul, tacticos, lichidul cu legume şi carne, cu totul în farfurie. Nu pricep de ce e necesară galanteria asta. Nu era mai simplu să-mi aducă direct ciorba?

Iahnia de fasole cu coaste de porc n-a fost excepţională, dar ardeii umpluţi au fost gustoşi. Cu suficientă carne şi bine pătrunşi, cu smântână grasă şi sos curgător, cum îmi plac mie.

Ce-am mai remarcat a fost încăpăţânarea ospătarilor de a nu lăsa sticlele de bere şi carafa de limonadă pe masă, drept pentru care când ni se goleau paharele, iar ei nu erau de găsit, trebuia să ne ridicăm să ne căutăm sticlele pe masa lor de serviciu.

Pentru desert n-am mai avut loc din cauza limonadei generoase, dar aud că prăjiturile de casă sunt nemaipomenite, o să mai facem o vizită special pentru ele.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută