Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

Bistro Viena

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Bistro Viena Share Bistro Viena


În fiecare an îmi doresc cu ardoare să ajung măcar pentru câteva zile la Târgul de Crăciun de la Viena. Nu știu cum se face că încă nu mi-am îndeplinit acest vis, dar trebuie să vă spun, în cazul în care și voi sunteți dezamăgiți că nu ajungeți în Austria, că aici, la Cluj, există un local în care vă veți simți întocmai precum la Viena.

Este vorba de Bistro Viena, unul din cele mai cunoscute și apreciate restaurante din Cluj, situat pe o străduță pitorească, plină în preajma sărbătorilor de comercianți care vând bunătăți și obiecte hand-made. Bistro Viena nu este considerată doar o oază de liniște în centrul orașului, ci și un local superb decorat, în care antichitățile, florile și micile detalii precum un design de meniu cu aspect pergamentos sau radiouri vechi, pitite pe ici colo printre flori, contribuie din plin la farmecul restaurantului.

Și pentru că vorbim de Bistro Viena, vă recomand să serviți o masă de prânz sau o cină aici, în compania unor prieteni, pentru că din punct de vedere culinar localul este o mică bijuterie. Ciolanul de porc la cuptor este specialitatea casei, iar adevărul e că nu veți găsi nicăieri un preparat mai fraged și mai gustos decât cel de la Bistro Viena. Servit alături de cartofi vienezi și un sos de hrean, ciolanul de porc la cuptor se marinează în 10 tipuri de marinată diferite, și obține astfel un gust fără pereche.

Și pentru că sezonul rece și-a intrat deja în drepturi, Bistro Viena vă așteaptă cu specialități de cârnați vienezi (Kasekrainer – cârnați cu cașcaval, Waldviertel – cârnați afumați, Bratwurst – cârnați albi sau cârnați picanți Debreziner Scharf), langoșe de cartofi (Hash Browns Vienez), șnitel de porc, pui sau curcan sau costițe marinate servite împreună cu cartofi picanți, porumb fiert, salată de varză și pâine prăjită. După o astfel de masă copioasă, noi vă recomandă fie o bere rece (Franziskaner este opțiunea preferată!) fie un pahar de vin fiert, punch sau Jaggertee.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută