Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

Aproapele nostru

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Aproapele nostru Share Aproapele nostru


Între cadourile, tradițiile, forfota din magazine și pregătirile specifice acestei luni să nu uităm de alte activități, la fel de importante, care se desfășoară în paralel. Este vorba bineînțeles de evenimente la care nu participă muritorul de rând ci, de unele speciale, rezervate celor din „înalta societate”, evenimente despre care puteți citi în presa de scandal. Reuniuni, petreceri, gale, înainte și după sărbători, cu și fără ocazii speciale, cu sau fără vreun scop anume.

Pardon, aici m-am cam grăbit. Ocazii se găsesc, scopul afișat este de obicei cel caritativ, iar cel real este acela de a vedea și de a fi văzut, de a etala ce, cum și cât ai, cine cu cine și care pe care (cunoaște, întrece, etc.). Să sărim însă peste picanteriile, de altfel destul de interesante și să trecem la subiect: cine și cu ce se alege de pe urma galelor de binefacere. Orfelinate, case de bătrâni sau familii nevoiașe, școli, spitale, ar fi nevoie peste tot.

Cum să împarți dar mai ales ce. După achitarea meniului și a garderobei corespunzătoare puțini mai sunt în forma necesară unei donații considerabile. Și mai reprobabil este gestul de a face publice persoanele și sumele donate. Un fel de nuntă cu dar, campanie electorală sau de imagine. Binefacerea trece pe planul al doilea. Lăsând însă această lume la o parte, toți ceilalți cu ce contribuie sau au contribuit vreodată, măcar cu gândul și măcar de Sărbători, la binele celui pe care îl numim „aproapele nostru”?

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută