Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

Am văzut: Creatura

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Am văzut: Creatura Share Am văzut: Creatura


Îl mai ştii pe Cousin It din „Familia Addams”? Era căpiţa aia blănoasă, cu ochelari de soare şi joben, care mormăia tot timpul şi despre care nimeni nu ştia exact ce e. Dar măcar îţi era drag de el, aşa neînţeles cum era. Ei, acum câteva zile i-am întâlnit vărul de la ţară. O „Creatură”, ultima din curtea şcolii, probabil.

Să mă explic: filmul ăsta, „Creatura” e clasificat drept horror, deşi pentru mulţi s-ar putea să fie o comedie slabă. Filmul e un lanţ de clişee: nişte cercetători care lucrează într-o staţie izolată din Antarctica fac o descoperire, cum altfel, epocală: o navă extraterestră îngropată în gheaţă, în care zace o fiinţă necunoscută, congelată şi ea. Evident, o furtună de zăpadă urmează să lovească zona în ziua următoare.

Aşadar, ca şi cum nu ar şti nimic despre asta, cercetătorii rămân blocaţi acolo, cu ciudăţica fiinţă despre care, la fel ca şi cu Cousin It, nimeni nu ştie ce e şi de ce e în stare. De aici e şi mai previzibil: creatura va învia şi îi va căsăpi, rând pe rând, pe cercetători, copiindu-le ADN-ul şi transformându-se practic în fiecare dintre cei prezenţi, aşa încât nimeni nu ştie care persoană e cea reală sau e, de fapt, extraterestrul.

O să mai vezi o tonă de efecte speciale mai mult sau mai puţin reuşite, inspirate din „Alien” şi „Predator”, mult sânge şi o anatomie comparată pe care nu ţineam neapărat s-o cunosc. Replicile şi întreg scenariul sunt previzibil, aşa că dacă nu ai un pic de simţ al umorului pentru a face faţă filmului, îţi sugerăm nişte căşti antifonice, pentru un somn liniştit.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută