Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

Povestind Bucurestiul

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Povestind Bucurestiul Share Povestind Bucurestiul


Povestind Bucurestiul sunt o serie de intalniri intre bucuresteni si cei care ii dedica o mare parte din timpul lor, cei care il iubesc si au un cuvant de spus despre el.

Intalniri organizate de Asociatia Bucurestiul meu drag cu sprijinul Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti – Centrul de Studii Arhitecturale si Urbane.

– Cand: vineri 09 decembrie 2011, orele 18:30*
– Unde: Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu”, din Bucuresti**, str. Academiei, nr. 18-20, Amfiteatru

*Intrarea libera, poate participa oricine*

Detalii: www.orasul.ro

Invitatii primei editii sunt *Silvia Colfescu, Radu Oltean si Cristian Radu.

*Silvia Colfescu*, Director Editura Vremea, are un vast portofoliu de istorii privind locurile si monumentele arhitecturale din Bucuresti.

Articolele sale se regasesc pe: http://silviacolfescu.blogspot.com/.

*Radu Oltean*este absolvent al Academiei de Arta Bucuresti. De asemenea pasionat de istorie, puteti citi pe blogul sau
(http://art-historia.blogspot.com/) articole bine documentate privind istoriografia Bucurestiului.

*Cristian Radu*, cunoscut ca *Raiden* printre internauti, face parte din grupul “Rezistenta Urbana”. In online, scrie pe http://www.rezistenta.net/ , un “blog de atitudine” unde se implica in redescoperirea Bucurestiului, prin publicarea de articole dedicate in special tinerilor. Rezistenta Urbana se mai remarca si prin abordarea unor probleme cotidiene intr-o maniera amuzanta, uneori controversata.

Despre organizatori:

*Asociatia “Bucurestiul meu drag”*www.orasul.ro a fost infiintata in anul 2007 propunandu-si ca, prin intermediul fotografiei, sa cultive cunoasterea Bucurestiului si sa contribuie la descoperirea farmecului locurilor, a oamenilor si a traditiilor care l-au construit, care i-au definit spiritul si care interfereaza zilnic cu prezentul nostru.

Pe parcursul anilor, asociatia a organizat excursii foto pentru pasionatii de fotografie, publicand pe pagina web www.orasul.ro peste 97.000 de fotografii realizate in aceste deplasari.

Centrul de Studii Arhitecturale si Urbane CSAU al Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu UAUIM *studiaza modul de constituire si de transformare a teritoriilor – urbane s,i extraurbane, în raport cu evolut,iile istorice, pe baza analizelor morfologice, tipologice si arhitecturale, în raport cu modul de utilizare si cu evolutiile culturale.

Unul dintre obiectivele sale este acela de a asigura cadrul pentru un schimb activ de cunos,tint,e s,i pentru reflect,ii pluridisciplinare asupra domeniilor pe care le studiaza(, prin promovarea s,i încheierea de protocoale de colaborare cu institutii cu interese similare, românes,ti s,i europene s,i prin promovarea unei politici coerente de colaborari cu personalitati stiintifice si culturale care s-au distins în cadrul domeniilor respective.

Va asteptam cu drag!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută