Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

PINA – documentarul anului la Oscarurile Europene

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii PINA – documentarul anului la Oscarurile Europene Share PINA – documentarul anului la Oscarurile Europene


Filmul PINA, în regia lui Wim Wenders, a câștigat premiul ARTE pentru cel mai bun documentar, oferit de Academia Europeană de Film. Cea de-a 24-a ediție a Oscarurilor Europene a avut loc sâmbătă seara (3 decembrie) în Berlin.

Premiul ARTE nu este prima recunoaștere a producției PINA, aceasta fiind recompensată cu premiul pentru cel mai bun documentar german la Dokville și cu Marele Premiu la 3D Festival din Paris. În plus, PINA este propunerea Germaniei la Premiile Oscar pentru categoria “cel mai bun film străin” și se regăsește pe lista scurtă a nominalizărilor la secțiunea documentar.

PINA a fost lansat pe marile ecrane în toamna aceastui an de Parada Film și a fost cel mai vizionat documentar în cinematografele din România. De asemenea, PINA este filmul semnat de Wim Wenders care a adunat cel mai mare număr de spectatori în sălile de cinema.

Parada Film va lansa filmul PINA pe DVD la sfârșitul acestui an și va fi disponibil în marile rețele de librării.

Așa cum este prezentat de regizorul Wim Wenders, PINA este un film pentru Pina Bausch, una din cele mai importante și apreciate coregrafe ale dansului contemporan. Filmat cu trupa de dans Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, producția ilustrează revoluționara și originala artă a marii coregrafe germane care a murit în vara anului 2009.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută