Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

Best of BZN

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Best of BZN Share Best of BZN


Când România asculta Angela Similea, Il eana Șipoteanu, Corina Chiriac sau Mirabela Dauer, întreaga lume asculta BZN. Astăzi le auzim melodiile doar la petreceri sau radiouri de profil însă asociem cu greu numele formației olandeze cu melodii precum „Blue Eyes, Blue Eyes”, „Dance, dance” sau „Mon Amour”.

Toți le-am fredonat melodiile, indiferent de vârstă. Unii dintre noi și-au început povestea de iubire pe muzica lor, alții exista astăzi datorită lor iar majoritatea ar da orice să-i vadă live în concert. Pentru noi toți, în data de 21 decembrie, la Sala Transilvania din Sibiu, va avea loc un concert extraordinar al legendelor anilor 70 – 80, Jan Keiser și Annie Schilder, soliștii
trupei BZN.

Cei doi vor fi acompaniați live de o orchestră formată din 10 muzicieni, într-un concert de două ore, Best of BZN, în care vor fi interpretate cele mai reprezentative piese ale trupei. Cei prezenți vor avea ocazia unică de a vedea legendara trupă într-un decor cu totul special, întrucât interiorul Sălii Transilvania va fi drapată pentru a crea o atmosferă romantică și pentru o mai
bună acustică.

Au început cariera muzicală în 1966, ca promotori ai genului pop-rock, cu evidente influenţe britanice. Formula de start era alcătuită din Jan Veerman (voce), Cees Tol (chitară), Evert Woestenburg (chitară), Jan Tuyp (bass) şi Gerrit Woestenburg
(percuţie). După câţiva ani, au schimbat genul, abordând de această dată hardrock- ul. Suferind câteva schimbări de componenţă, au început să cânte pop comercial, vocalista Annie Schilder având un cuvânt greu de spus în această privinţă. Această formulă a fost cea care le-a adus succesul de casă, în timp ei devenind cea mai populară formaţie olandeză a tuturor timpurilor.

In cei peste 40 de ani de cariera muzicala au podus peste 40 de albume si peste 400 de melodii. In perioada’70-’80, concurau pe scenele lumii cu ABBA , Beatles, Rolling Stone, Pink Floyd etc.Cu Jan Keizer solist şi Annie Schilder co-solist,
formaţia a înregistrat cele mai mari succese. “Blue eyes, blue eyes” este piesa reprezentativă a trupei iar hitul “Dance, dance” este melodia cel mai des folosită la valsul miresei în anii 80.

Pentru oricine caută momente de bucurie, ascultând muzica de calitate, cu un sound foarte bun, cu voci inconfundabile, BZN este o alegere excelentă. După 40 de ani de carieră muzicală, peste 40 de albume şi peste 400 de melodii, în 2006 au realizat un ultim turneu, care s-a întins în timp până în iunie 2007. A fost ultima lor apariţie pe o scenă împreună. Jan Keiser şi Annie Schilder, vocile trupei, continuă colaborarea într-o nouă formulă orchestrală.

Biletele vor fi puse în vânzare la Agenția Teatrală din Sibiu, Sala Transilvania, Librăria Humanitas și în alte locații din rețeaua Eventim. De asemenea, ele pot fi achiziționate online pe paginile bilete.ro, eventim. ro sau direct de pe pagina oficială a evenimentului: www.concertbzn.ro. Prețurile biletelor variază în funcție de categorie, între 70 lei și 600 lei .

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută