Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

O, brad frumos…

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii O, brad frumos… Share O, brad frumos…


Probabil vă întrebați de ce titlul articolului este legat de brazi, când noi ne aflăm abia la începutul lunii cadourilor. Ei bine, vreau să vă povestesc întâi ceva. Pe vremea când eram copil, ai mei se străduiau să cumpere bradul de Crăciun încă din primele zile ale lunii decembrie, pentru a se asigura că vom avea cel mai frumos brad. Nu știu cum făceau, dar de fiecare dată așa se întâmpla, iar în seara de Ajun, un brad argintiu de 3 metri, împodobit cu cele mai frumoase globuri trona în mijlocul camerei de oaspeți.

Cu timpul, brazii naturali se găseau din ce în ce mai rar, la prețuri din ce în ce mai mari. Părinții mei au fost primii care au propus varianta unui brad artificial, pe de-o parte din cauză că nu mai aveau copil mic care trebuia impresionat, pe de altă parte pentru că soluția era mult mai ecologică. Timp de 3 ani am refuzat cu desăvărșire o astfel de variantă și mă chinuiam eu să fac târguielile la începutul lunii decembrie pentru că de data aceasta ai mei să se bucure de farmecul și mirosul emanat de un brad natural. Până când, în urmă cu câțiva ani, mama mi-a luat-o înainte și mi-a făcut o surpriză de plastic.

E drept, abia după aceea, am început să urmăresc șirul evenimentelor și să mă conving că 2 săptămâni fantastice în care un brad natural împodobește o locuință nu suplinesc defrișarea a mii de păduri din țară sau de pe întregul continent. Începi să cauți un brad cât mai frumos cu 3 săptămâni înainte de Crăciun, îl împodobești frumos și îl pui la loc de cinste în casă, pentru ca apoi să îl arunci la gunoi pentru că nu mai ai ce face cu el.

Când avem în jur atâtea variante, fie fub forma unor brazi artificiali, fie sub forma unor brazi în ghiveci, care ulterior se pot planta fie în grădina proprie fie în parcuri sau păduri, de ce să încurajăm anual tăierea a zeci de mii de brazi? Anul acesta vă îndemn să începeți cumpărăturile de Crăciun cu un brad, optând pentru o variantă cât mai ecologică și responsabilă.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută