Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

De azi apar oportunitățile.

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii De azi apar oportunitățile. Share De azi apar oportunitățile.


În stil bizantin, clasic sau gotic, cele trei biserici impunătoare ale Clujului- Catedra- la Ortodoxă, Biserica Reformată cu Două Turnuri, Biserica Catolică Sfântul Mihail sunt vizitate fi e de turiști sau oameni credincioși. Există oameni care intră în biserică atunci când suferă și sunt părăsiți. Mă întreb: De ce ne este atât de frică să nu fim părăsiți? Suntem ființe sociabile, ar putea fi răspunsul. Ceea ce este corect, pentru că, ne simțim mai bine atunci, când socializam. Iar socializarea este un indicator al stării de bine. Ceea ce, cred că este mai grav, e prețul pe care-l plătim când suferim de singurătate: sănătatea noastră. Asta pentru că, hormonul stresului, cortizolul, se eliberează în cantități prea mari și este strâns conectat de bolile legate de stres.

Astfel, devenim mai vulnerabili la boli, creierul nu se mai dezvoltă, avem un gol în interior, lipsa poftei de mâncare, stare tensionată. Singurătatea prelungită nu ne face bine. Bineînțeles, excepție făcând atunci când alegem să avem un momente de singurătate pentru a ne limpezi gândurile sau a ne introspecta viața. Ei bine, această viață nu este o repetiție generală ca să putem spune: “Lasă că data viitoare voi trăi mai împlinit”. Acum e momentul. Nu sta singur. Iubește și vei fi iubit. Mângâie și vei fi mângâiat. Nu te aștepta să fie perfect! Dar învață să dăruiești și iubește ca și când nimeni nu te-a făcut să suferi vreodată. De azi apar oportunitățile.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută