Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Spigola cu ulei de măsline la The Harbour

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Spigola cu ulei de măsline la The Harbour Share Spigola cu ulei de măsline la The Harbour


Când mi se face poftă de peşte bun, mă urc în maşină, conduc 300 de km până în 2 Mai, mă opresc direct la restaurantul pescăresc Black Sea, cum mergi spre Vamă, pe dreapta. Acolo ştiu că rechinul e proaspăt, iar mujdeiul bulgăresc e iute şi-aromat.

Asta vara, pentru că pe vremuri de viscol, pescăria stă cu obloanele trase. Pe scurt, iarna nu aveam unde să mănânc un peşte bun (nici să gătesc eu însămi ceva cu solzi nu e fezabil, pentru că nimic din ce se găseşte prin magazine nu are pic de gust). Din fericire, un coleg m-a îndrumat spre the Harbour.

Am gustat câteva dintre specialităţile bucătarului şi vă spun cu mâna pe stomac că cei 300 de km pentru satisfacerea poftei de peşte au devenit complet ridicoli, pentru că la the Harbour ajung în maximum 30 de minute. Iar aici găsesc spigola (350 g, 49 lei), adică *biban de mare uniform copt la grătar*, bine scăldat în sos de ulei de măsline, peperoncino, usturoi şi oregano, asortat la un grup vesel de *broccoli traşi în unt*.

Carnea e dulce, aromată, oasele-s mari şi puţine, iar sosul mi s-a lipit de papilele gustative cu o încăpăţânare demnă de mujdeiul bulgăresc. Despre tocana pescărească vă povestesc data viitoare, să nu vă stric gustul de peşte!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută