Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Specialităţi libaneze Chez Toni

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Specialităţi libaneze Chez Toni Share Specialităţi libaneze Chez Toni


Mănânc în restaurante libaneze de mai bine de 8 ani. Humusul îl ştiu pe de rost, Baba Gannouj visez noaptea, Kafta la grătar aş mânca şi la micul dejun, iar salata Fatoush este pe departe antreul meu preferat.

Ştiam aşadar că mâncarea libaneză e bună, însă după ce-am mâncat în restaurantul domnului Toni, mi-e clar că bucătăria libaneză e preferata mea absolută. M-a convins restaurantul Chez Toni. OK, numele nu e foarte tradiţional libanez, dar vă asigur că mâncarea este.

Pentru că Antoine Beaini şi-a angajat bucătari care gătesc cum se găteşte nu în restaurantele din Liban, ci în bucătăriile din Liban. Mâncare adevărată, cu ingrediente exclusiv proaspete, condimente importante drămuite după reţete tradiţionale. Ce rezultă sunt gusturi mai curate, mai fine, mai memorabile decât ce-ai experimentat până acum în alte restaurante libaneze.

Aşa că am combinat pe un platou ce cred eu că e crema delicateselor libaneze: *pasta de humus*, *salata Tabule* (roşii, mentă, pătrunjel, ceapă şi germeni de grâu), grătar de pui, vită şi *Kafta* (amestec de carne tocată de vită şi miel, cu condimente, pătrunjel şi ceapă), pasta de vinete coapte cu lămâie şi rodii numită *Moutabal*, plus lipia caldă şi crocantă decorată cu roşii proaspete şi salată verde. Iar *Ashta* e desertul libanez tradiţional: lapte, fistic, banană şi miere cu aromă de trandafiri. Foarte bun!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută