Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Plăcintă cu dovleac – Residenza Dutzu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Plăcintă cu dovleac – Residenza Dutzu Share Plăcintă cu dovleac – Residenza Dutzu


Sezonul autumnal este cel care ne dă dimensiunea implicării bucătarilor din restaurante în oferta de sezon. Varietatea de legume şi fructe proaspete este atât de mare, încât doar cu o simplă vizită la piaţă se pot concepe menuri inedite gustoase şi
sănătoase pentru principalele mese ale zilei. Din păcate multe locaţii se complac în a oferi aceleaşi preparate pe tot parcursul anului, probabil din comoditate sau ignoranţă.

Nu este şi cazul celor de la Residenza Dutzu unde am mâncat recent o excelentă plăcintă de dovleac. Deşi este o legumă gustoasă şi foarte sănătoasă, trebuie să recunoaştem că mâncăm foarte puţin dovleac. Şi asta în ciuda faptului că dovleacul a adunat toată vara, în pulpa lui, căldură şi sănătate din soarele arzător. Dovleacul este în plin sezon, de acum şi până în decembrie, şi este o sursă minunată de vitamine, fibre şi minerale.

Este deosebit de bun, fie că este folosit în preparate dulci, fie în supe şi mâncăruri. Farmecul plăcintei cu dovleac de la Residenza Dutzu rezidă în mirosul de toamnă blândă pe care-l simţi de cum îţi este adusă farfuria la masă. Însoţiţi acest desert cu un vin fin românesc şi veţi gusta din plăcerile memorabile ale toamnelor de altădată.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută