Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Mexic democratic

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mexic democratic Share Mexic democratic


Ce fac un *sos de brânză*, o zacuscă picantă şi bucăţele suculente de carne pe o farfurie? Se înţeleg de minune! Cam asta e democraţia bucătăriei mexicane, în care alăturările surprinzătoare de ingrediente se lasă cu o fiesta pentru papilele gustative.

Ale mele, cel puţin, pot să depună mărturie după minunăţia de “Don Taco”, încercată la restaurantul cu acelaşi nume: un platou încărcat cu *orez cu legume*, *sos picant din roşii proaspete*, *zacuscă răcoroasă*, iute, cu tente acrişoare, un strop de *sos aromat de brânză* şi o porţie cât un sombrero din *bucăţi de porc şi vită, macerate în bere şi tequila*, prăjite în ulei de măsline, amestecate apoi cu ardei roşu şi ceapă călită şi, la final, acoperite, cât sunt fierbinţi, de un strat de caşcaval.

Deja vrei să dai fuga, nu? Numai puţin, că mai am de zis de *“Concinita pibil”*, singurul gen de porc pe care l-aş vrea în viaţa mea: tăiat fâşii, servit cu orez moale, sos picant cu mirodenii şi felii de măr călite uşor.

Încă ceva şi chiar că închei: nu uita de “Bananele bete” trase în tigaie, pistruiate cu scorţişoară şi servite cu sos de fructe, în care au poposit şi câteva migdale crocante. Şi gata! Acum, pe locuri, fii gata, “Andare, andare” la Don Taco!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută