Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Jurnalul unui iubitor de rom

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Jurnalul unui iubitor de rom Share Jurnalul unui iubitor de rom


Sunt o fană declarată a operei lui Terry Gilliam, de undeva de pe la 18 ani. “Fear and Loathing in Las Vegas”, regizat de Terry și apărut în 1998 l-am văzut prima data prin 2001 și recunosc, mare lucru nu am priceput din el. L-am revăzut acum vreo 4 ani
și mi-a plăcut atât de mult încât mi s-a părut normal să citesc și cartea. Pe care, din nefericire, nu am reușit să o parcurg, astfel încât am făcut-o cadou (cineva a fost foarte fericit datorită acestei decizii).

Dacă nu vă ridicați deja circumspecți o sprânceană citind aceste rânduri, înseamnă că ați prins ideea. Iar dacă nu vedeți nicio legătură între titlul articolului și această introducere în subiect, continuați să citiți. “Fear and Loathing in Las Vegas” (1971) și “The Rum Diary” (1998) sunt două cărți apărute la o distanță de 27 de ani, fiind scrise de Hunter S. Thompson. Iar Johnny Depp este actorul genial care dă viață celor două persoaneje principale din filmele lui Glilliam (Fear and Loathing in Las Vegas) respectiv Bruce Robinson (The Rum Diary).

Pentru a merge pregătiți cum se cuvine la “Jurnalul unui iubitor de rom”, ideal este să vedeți întâti “Spaime și scârbe în Las Vegas”. Și nu pentru că ar avea vreo legătură cele două povești, ci pentru a fi mai familiarizați cu opera lui Thompson. Dar nu
este obligatoriu. Pentru că The Rum Diary este un film mult prea inteligent, presărat cu scene amuzante, dialoguri deștepte și un Johnny Depp nu foarte chipeș (așa cum ne-a obișnuit în Pirații din Caraibe), dar peste măsură de expresiv.

Filmul spune povestea unui scriitor din anii ’50, care nu se află deloc pe culmile gloriei literare, și care se angajează la un ziar din Puerto Rico. Mediul, țara, femeile și desigur înclinațiile sale spre vicii îl aruncă în mrejele alcoolului, drogurilor și senzualității.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută