Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Traditie in moda – SIMÓ JÚLIA – expozitie la MTR

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Traditie in moda – SIMÓ JÚLIA – expozitie la MTR Share Traditie in moda – SIMÓ JÚLIA – expozitie la MTR


Cămăşi cusute cu fire, fuste creţe, veste de postav decorate cu panglici… toate lucrate de Simó Júlia vor fi arătate şi admirate în expoziţia Tradiţie în modă, deschisă în perioada 24 – 29 noiembrie 2011, la Sala Acvariu, de la **Muzeul Naţional al Ţăranului Român**.

Atelierul de creaţie **Casa Rustika** a fost înfiinţat de Simó Júlia în anul 1993, în satul Ilieni, din judeţul Covasna.
În atelierul său, artistul realizează, din materiale naturale, porturi şi vestimentaţie nobiliară, burgheză şi ţărănească pentru folosinţa zilnică. Totodată sunt confecţionate porturi tradiţionale din Transilvania şi decoraţiuni interioare (feţe de masă, perdele, cuverturi de pat, covoare şi preşuri).

Expoziţia este o ocazie unică de prezentare a modei în tradiţie, implicit bogăţia şi varietatea porturilor tradiţionale româneşti ca sursă de inspiraţie.
Creatoarea crede că poate să ofere tuturor celor care se interesează de cultura populară, o vestimentaţie adecvată, modernă, dar şi tradiţională, pentru evenimente deosebite, dar şi pentru toate zilele.

Produsele sale au fost şi sunt prezentate în cadrul târgurilor şi expoziţiilor din România, Ungaria, Slovacia, Serbia, Austria şi Elveţia.

Curatorul expoziţiei: Oana Halpern

Intrarea este liberă.

Parteneri media: 24-Fun, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Port.ro, Hot News, webpr.ro, www.LiterNet.ro, Observator cultural, Cultura, www.LacasuriOrtodoxe.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, ArtClue, www.comunicatedepresa.ro, b365.ro, www.decosieco.ro, BeWhere!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută