Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Pe 25 noiembrie, ShortsUP e Street Fashion

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Pe 25 noiembrie, ShortsUP e Street Fashion Share Pe 25 noiembrie, ShortsUP e Street Fashion


Vineri, 25 noiembrie, de la 20.00, la **Sala Dalles** din capitală are loc ediția lunii noiembrie a festivalului de film scurt **ShortsUP**. Urbanul și înfățișările sale sunt teme predilecte la majoritatea evenimentelor în care scurtmetrajele prind viață, iar subiectul acestei luni nu face excepție: **“Street Fashion”**.

Zicala “haina nu-l face pe om” și-a pierdut din actualitate. Avem atât de puțin timp să ne cunoaștem, încât ceea ce purtam a devenit o carte de vizită. Cum arătăm pe stradă spune despre noi ce facem în timpul liber, cât de creativi suntem la slujbă sau cât de ancorați în rutină rămânem. De multe ori, hainele sunt “afișul” care îi convinge sau nu pe ceilalți să ne acorde timp pentru a înțelege despre ce e vorba “la eveniment”.

Populate de personaje care te-ar face sa întorci capul pe stradă, filmele de la ShortsUP “Street Fashion” vor fi scurtmetraje premiate în marile festivaluri ale lumii care, uneori subtil, alteori direct, vorbesc despre modă sau stil.

E dificil să găsești echilibrul între haute-couture și ce porți pe stradă. Selectat anul acesta în programul Panorama de la Berlinale, De ce, doamnă / Warum Madame Warum (regia Michael Bidner, John Edward Heys, Germania, 2011) prezintă un personaj excentric care se plimbă pe străzile Berlinului mâncând ostentativ crenvurști. Este strada podiumul nostru?

Măsură modernă / By Modern Measure (r. Matthew Lessner, SUA, 2006), realizat în stilul Noului Val Francez, ironizează influența exagerată a culturii pop asupra a doi tineri americani. A obținut, între altele, mențiune la Sundance Film Festival.

În animația Haina îl face pe om / It’s What You Wear (r. Jayro Bustamante, Franta, 2006), selectată în mai multe festivaluri importante, un manechin dintr-o vitrină ajunge să creadă că va fi tratat ca un om obișnuit dacă ar purta ce trebuie… Doar hainele fac diferența?

Omul perfect / Det perfekte menneske (r. Jørgen Leth, Danemarca, 1967), regizat de cunoscutul documentarist danez Jørgen Leth este “o comedie serioasă” despre ciocnirea dintre imaginație și realitate. Pornind de la acest scurtmetraj, Lars von Trier i-a propus lui Leth să facă împreună un experiment ce avea sa se finalizeze cu omniubusul “The Five Obstructions” (2003).

Film Selectorul de la ShortsUP, Alexandra Safriuc, mai adaugă un argument la descrierile de mai sus: “Mi-a plăcut foarte mult ideea echipei din Bangkok prezentă la Bienala de Arhitectură din Veneția: modul în care ne îmbrăcăm influențează arhitectura spațiului. Fiecare dintre noi poate să facă strada pe care trece sau locul în care stă mai frumoase doar prin prezență. Nu trebuie să atragem atenția, ci doar să fim în armonie cu spațiul din care facem parte. Iar filmele de la Street Fashion și personajele care “defilează” în ele vor fi, sper, în armonie cu spectatorii de la Sala Dalles, pe 25 noiembrie.”

Pe lângă scurtmetraje, evenimentul va include o instalație cu fotografii de street fashion local și internațional, Young Romanian Designers Expo, adica mini-expoziții ce surprind spiritul urban al Bucureștiului, precum și Live Make Up Area.

Biletele pot fi cumpărate de la intrare la prețul de 20 de lei. Accesul include participarea la toate formele de artă contemporană din cadrul evenimentului ShortsUP Street Fashion. Detalii pe www.shortsup.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută