Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

„Străinul apropiat”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Străinul apropiat” Share „Străinul apropiat”


„Străinul apropiat”, expoziţie de fotografie de Stephan Drube, despre viaţa, oamenii şi munca din zonele montane ale României, se vernisează pe 18 noiembrie, de la ora 18, la Casa Friedrich Teutsch, sala Multimedia. Expoziţia este rezultatul
unor studii efectuate de autor în satele româneşti timp de aproape 25 de ani.

Stephan Drube a studiat modificările din viaţa satului în patru zone montane din România, şi anume Maramureş, Sibiu, Vrancea şi Apuseni, în perioada 1979-2003, surprinzând aspecte ale dinamicii schimbării în tot acest timp în care importanţa agriculturii a scăzut iar meşteşugurile sunt pe cale de dispariţie. Autorul a imortalizat prin fotografie anumite momente şi a revenit după un deceniu sau două, pentru a înregistra modificările.

„Drube ne arată ceea ce de obicei este omis, sau ceea ce călătorii care vizitează România nu ajung să vadă, unele dintre aspectele fixate şi prezentate prin fotografie scăpând chiar şi celor care trăiesc în România”, spun organizatorii. Stephan Drube este fotograf etnolog şi documentarist. Arta sa stă sub semnul întrebărilor: „De unde am venit? Unde mă duc?” Intelectual care trăieşte în oraş, Drube se raportează de la distanţă la viaţa şi obiceiurile de la ţară.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută