Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Astra, 150

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Astra, 150 Share Astra, 150


Sibiul s-a animat la finalul primei săptămâni din noiembrie, când s-au aniversat 150 de ani de la înfiinţarea Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român ASTRA . Oaspeţi numeroşi au sosit ca să serbeze împreună, la evenimentele organizate de Muzeul Astra, Biblioteca Judeţeană Astra şi revista Transilvania. Cu această ocazie, Casa Artelor a fost gazdă pe 4 noiembrie, pentru un şnur de evenimente.

Aici avut loc vernisajul expoziţiei „Moştenirea etnografică a Muzeului ASTRA . Tezaure din patrimoniul Muzeului Asociaţiunii”. Un moment artistic susţinut de invitaţii speciali „Junii Cetăţii” – Despărţământul Rupea – a colorat sonor atmosfera. S-au lansat două volume: „Mijloace de transport populare din România”, autor Valeria Deleanu şi „Pagini de folclor românesc din Serbia. Texte din colecţia lăutarului Sima G. Prunarevic 1888 – 1969”. De asemenea, s-a lansat catalogul „Imagini din Muzeul Asociaţiunii” şi setul de vederi „Fotografii exponat în Muzeul Asociaţiunii” şi „Broderii şi ţesături româneşti”.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută