Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Supă cu fructe de mare de la Cucina

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Supă cu fructe de mare de la Cucina Share Supă cu fructe de mare de la Cucina


Dacă zici Marriott, zici JW Steakhouse! Zici vită Black Angus, hamburgeri ca la mama lor şi cheesecake somptuos cu sos de smântână. Nici într-un caz nu zici: aş încerca şi altceva, mai aveţi vreun restaurant demn de luat în seamă în frumosul dumneavoastră hotel? Decât dacă îţi bagi accidental nasul alături, la Cucina, şi rămâi pe loc fermecat de atmosfera caldă, de bucătărie de bunică toscană genuină, cu două oale bolborosinde pe foc.

Sunt multe lucruri davvero delicioase de încercat la Cucina, m-am gândit eu, după ce mi-am băgat nasul şi furculiţa în farfuriile a cinci comeseni porniţi să cineze italieneşte într-o seară rece de noiembrie. Specialitatea locului este însă, fără doar şi poate, Zuppa di mare alla Toscana.

Această supă bogată, dar deloc grea, are la bază un bulion de peşte înmiresmat, cu accente de lemongrass şi usturoi, în care plutesc dens pui de caracatiţă, calamari, scoici St. Jaques, creveţi şi midii. Porţia costă 65 de lei, are 750 de grame şi hraneşte lejer doi-trei oameni flămânzi. Se serveşte cu pâine toscană crocant-cojoasă, picurată cu ulei de măsline în care s-au marinat săptamâni bune toate picanteriile şi însoţită în chip fericit cu un pahar de Pinot Grigio rece.

Am încercat (plăcut, devorat) şi pastele de casă cu fructe de mare (tema serii), precum şi Torta piemontese, o prăjitură voluptoasă cu nuci şi caramel.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută