Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Nobori Japanese Restaurant

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Nobori Japanese Restaurant Share Nobori Japanese Restaurant


Trebuie să mărturisesc că am călcat pragul restaurantului japonez Nobori având cele mai mari așteptări cu putință de la preparatele pe care urma să le gust. Pentru a vă face în primul rând o idee despre local, Nobori este situat pe strada Plopilor la numărul 62, fiind un restaurant deosebit de elegant prin simplitatea decorului, specific japonez. Iar ceea ce vă va bucura poate pe unii dintre voi, este că în local nu se fumează, spațiul destinat fumătorilor fiind terasa restaurantului.

Meniul Nobori este unul deosebit de complex, astfel veți putea încerca o mulțime de preparate delicioase precum Sunomono (crab murat Kani – Su, caracatiță murată Tako – Su), Teriyaki, Sushi, Nigiri, Onigiri, Sashimi, preparate din pui, porc sau vită, supe, deserturi. În ceea ce privește supele vă recomand cu căldură supa casei sau supa Nobori, o supă picantă de pește (somon, ton, scoică Saint – Jacques, Naruto), cu alge, ceapă de primăvară, mult piper, fiind preparată cu multă atenție, îndemânare și pasiune, așa cum știe doar un bucătar profesionist.

Oshizushi m-a uimit încă din faza de preparare, asta pentru că am insistat să văd întregul procedeu. Într-un vas, se alternează straturi de carne (somon, ton, calamar, unaghi – angliă) și legume (castraveți, avocado, nori și tobico – icre) cu straturi de orez, ornându-se la sfârșit cu rucolla și avocado. Oshizushi este deosebit de gustos, dar mai mult decât atât, este un preparat sănătos și foarte sățios. Puteți completa meniul cu un pahar de vin alb demi-sec, iar ca și desert înghețata din ceai verde merită încercată.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută