Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Oraşul nostru iarna

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Oraşul nostru iarna Share Oraşul nostru iarna


Îmi place că oamenii mei nu se lasă. Au venit frigul, griul, întunericul, ploile, dar bucureştenii se ţin tari, se vede că au pielea groasă şi spiritul călit. Se înghesuie câte opt la o masă de trei persoane, îşi ţin farfuriile cu nachos în braţe, berile pe genunchi, nu se supără deloc pe chelnerii şi pe sistemul de ventilaţie care nu fac deloc faţă aglomeraţiei.

Nu găseşti bilete la teatru decât dacă te aşezi printre primii la coadă la bilete, iar în Centrul Vechi găseşti mese libere numai dacă le ocupi de la prânz.

Şi-s multe activităţi culturale de tot soiul: muzeele găzduiesc spectacole de dans, la cinema vezi teatru şi meciuri de fotbal în direct, în cluburi se face improvizaţie, scenele de concerte sunt umplute fie de câte-un Tom Jones, o Jane Birkin, un Havasi, abia s-a terminat Sonoro că urmează stagiunea camerală ICR şi tot aşa de nu mai ştii cum să-ţi împarţi banii. Iar noi nu mai ştim cum să ne împărţim paginile, insuficiente pentru câte-avem de spus despre ce merită atenţie în Oraşul nostru.

Acum doi ani, ne temeam că n-o să avem subiecte. Acum n-avem loc şi timp pentru toate…

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută