Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Metoda G

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Metoda G Share Metoda G


*****
####Duminică, 27 noiembrie, ora 17.00
SALA STUDIO
Teatrul „Sică Alexandrescu”, Braşov

###Metoda G
de Jordi Galcerán
Traducerea: Luminiţa Voina-Răuţ

Distribuţia:
Fernando / Gabriel Costea
Enrique / Marius Cisar
Carlos / Demis Muraru
Mercedes / Mirela Borş
Regia: Cristian Dumitru
Scenografia: Lia Dogaru
Durata: 1h 30’

Metoda Grönholm a fost montată la Teatrul Naţional Catalan din Barcelona, în mai 2003, şi a înregistrat, încă de la debut, un succes fără precedent. În 2004, a avut premiera și la Madrid iar, timp de o stagiune, s-a jucat cu succes în ambele oraşe. Acest text a primit numeroase distincţii în Spania, printre care: Premiul Max, pentru cea mai bună operă, Premiul Ercilla, pentru cea mai bună creaţie dramatică şi Premiul Mayte, pentru evenimentul teatral care s-a evidenţiat cel mai mult. S-a jucat, printre altele, în Mexic, Argentina şi Venezuela. Au avut loc reprezentaţii la Lisabona şi în alte ţări europene. Recent, regizorul argentinian Marcelo Piñeyro a lansat o adaptare cinematografica (Metoda).

„La o simplă trecere în revistă a tot ceea ce am scris în viaţa mea, adică nu foarte mult, un singur lucru îmi vine în minte: jocul. În toate operele mele, jocul este primordial. Personajele se joacă între ele, opera se joacă cu publicul, intriga abundă în concepte ludice… Şi cred că aşa trebuie să fie, pentru că eu însumi îmi concep propria scriitură ca pe un joc.
Cred că, din acest punct de vedere, jocul dispune de toate elementele care fac ca o poveste să fie interesantă şi, poate de-asta, personajele mele se joacă întotdeauna. Şi poate tot datorită acestui lucru, eu mă raportez la actul de a scrie, prin joc. Fixez nişte reguli, caut adversari, stabilesc nişte limite, propun o provocare şi încep să joc. Şi joc încercând să folosesc bunul simţ, dar lăsând, în acelaşi timp, loc neprevăzutului, surprizei.”
(Jordi Galcerán)

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută