Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Măscăriciul

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Măscăriciul Share Măscăriciul


*****
####Miercuri, 30 noiembrie, ora 19.00
SALA MARE

SPECTACOL DE GALĂ

Teatrul „Bulandra”, Bucureşti
###Măscăriciul
după A. P. Cehov
Traducerea textelor: Izolda Vârstă
Dramatizarea și adaptarea scenică: Niculae Urs și Horațiu Mălăele

Distribuția:
Vasili Vasilici Svetlovidov / Horaţiu Mălăele
Nikita Ivanîci / Niculae Urs
Regia: Horaţiu Mălăele
Decorul: Nina Brumuşilă
Costumele: Adriana Popa
Muzica: George Marcu
Durata: 1h 30’

„Minunat fiecare, minunaţi ca parteneri unul pentru celălalt, Horaţiu Mălăele, într-o ipostază a vulnerabilităţii artistice mai puţin cunoscută, şi Niculae Urs, care face un rol de o mare delicateţe şi sensibilitate. Actorul şi Sufleorul, Svetlovidov şi Nikita Ivanîci privesc înapoi când cu mânie, când cu mândrie, când cu melancolie. […]

…se joacă mici scene, bijuterii teatrale, se schimbă replici, lumini, registre poetice, stilistice, se bârfeşte, se bea, se oftează. Fragmente, scene mici, pasaje din monologuri celebre. Din roluri jucate sau doar visate, dorite. Momente speciale, regizate şi interpretate cu mijloacele sensibilităţii, edificiu pe care este, de fapt, construit tot spectacolul. Între Shakespeare şi Cehov, între Lopahin şi Lear, un traseu pe care bufonul din el nu-l părăseşte pe Svetlovidov. Nicio clipă nu se dizolvă amestecul ciudat de la început, de sfârşit de lume şi început de alta, de spovedanie sinceră, totală, în care se poate privi înăuntru, adânc, până în cel mai mic cotlon. Ironie, autoironie, poante, ludic, râsu’–plânsu’, iritare, gesturi de artişti, gesturi de beţivi, nostalgie, sentimentul devastator al inutilităţii ca artist şi om, iluzia că fără Svetlovidov teatrul moare. Dispare. O iluzie însă, fără de care actorul nu se poate sui pe scenă.”

Marina Constantinescu (România literară, 23-29 martie 2005)

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută