Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Primul spectacol de teatru-circ românesc: Omul Pescăruș

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Primul spectacol de teatru-circ românesc: Omul Pescăruș Share Primul spectacol de teatru-circ românesc: Omul Pescăruș


“Omul Pescăruș sau Drumul spre Frumos” este primul spectacol de teatru – circ fabricat în România. Montat de către regizoarea Chris Simion, spectacolul aduce la Grand Cinema Digiplex cinci gimnaști români, foști campioni olimpici la gimnastică, precum și pe actorii Marius Manole, Vitalie Bichir sau Cristi Iacob.

Spectacolul este o fabulă a zborului și a desăvârsirii umane. Experiment 100% de la sol până la 15 metri în aer, show-ul este de o sensibilitate uimitoare transmisă prin dans, text, video-proiectie, acrobatie, sunet, virtuozitate, forță.

Este Povestea a cinci tineri care se întalnesc, se uită la TV și se fixează pe un documentar cu pescăruși. Acest fapt îi determină să își imagineze că ei însiși se transformă în păsări. Unul dintre ei își dorește mai mult decât zborul limitat al celorlați.

Stolul îl reneagă, îl proscrie. Jonathan Livingston nu renunță la zbor și reușește să își depășească limitele. Astfel, reușește să întâlnească un alt stol de pescăruși, mai înțelepți, care zboară la altitudini mult mai înalte, care îl adopta și care au ca scop să trăiască bunătatea și dragostea.

Realizata după celebra nuvelă PESCARUSUL JONATHAN LIVINGSTON de Richard Bach, versiunea scenica prezinta momentele cheie ale celei mai citite parabole moderne dupa Micul Print, printr-o simbioza impresionanta a teatrului cu acrobatii spectaculoase care par imposibile.

Spectolul se va juca în fiecare zi de marți, începând cu 29 noiembrie 2011, de la ora 20:00 la Grand Cinema Digiplex (Băneasa Shopping City), sala Epika. Biletele sunt puse în vânzare la casele de bilete a cinematografului, pe www.vreaubilet.ro și pe www.bilete.ro . Prețul unui bilet este de 60 lei.

Omul Pescăruș sau Drumul spre Frumos este un spectacol pentru toate vârstele, care provoacă emoție și curaj ți care îti propune să te descoperi altfel decât te vezi în fiecare zi, care îți reamintește să zbori, să fii liber…viața nu are nicio valoare închisă între limite.

*“Cand vorbesti despre performanta este ridicol sa convingi cu argumente teoretice. Este suficient sa inveti spectatorii sa vada singuri de ce nu e doar un spectacol de teatru si acrobatie si ca se poate face si in Romania un spectacol gen Circ du Soleil. Este o experienta care-ti curata sufletul, e o poveste care te invata cum sa inlaturi ce e urat si meschin in tine si sa redescoperi ce e frumos si adevarat.”* – Chris SIMION

Compania de Teatru D’ AYA a fost infiintata de scriitoarea si regizoarea Chris Simion (Presedinte) si celebrul scriitor francez Pascal Bruckner (Presedinte Onorific). Anul acesta Compania de Teatru “D’AYA” a implinit 12 ani de activitate: 22 de productii de teatru, premii internationale si nationale, participari in festivaluri de profil de prestigiu, o munca sustinuta in mod profesionist cu rezultate foarte clare.

Chris Simion este binecunoscuta publicului din Romania atat prin spectacolele de succes pe care le-a regizate (“Oscar si Tanti Roz”, “Dragostea dureaza 3 ani” (550 reprezentatii), „Ce ne spunem cand nu ne vorbim”, “Si caii se impusca, nu-i asa?”, “Scaunele”, “Hell”, “Te iubesc! Te iubesc?” si multe altele) cat si pentru cele 8 carti publicate.

Xtreme Project au atins excelenta in sport, dar au vrut mai mult. S-au indreptat spre acrobatie. Intai la sol, pe urma in aer, pe esarfe si alte instrumente specifice. Apoi s-au urcat pe cladiri.

Proiectul a fost initiat in 2004 de Dorel si Mariana Mois. Sportivul avea in palmares medalii de aur la Campionate Europene si Mondiale de Gimnastica Aerobica, o colaborare timp de 4 ani cu Debra Brown (celebra coregrafa de la Circ du Soleil care a colaborat si cu Madonna pentru turneul din 2001 sau cu Aerosmith) si turnee pe intreg continentul nord-american. Li se ofera astfel sansa de a-si continua cariera de performeri, intr-un mediu nou, cel artistic, unde excelenta nu se masoara in medalii, ci in aplauze.

Situat în Zona Comercială Băneasa, Grand Cinema Digiplex este un cinematografic premium, echipat cu tehnologii de ultimă generaţie în materie de proiecţie, sunet şi lumini, care le oferă cinefililor posibilitatea de a alege dintr-o varietate mare de opţiuni. Grand Cinema Digiplex este cel mai mare cinematograf complet digitalizat din ţară, acoperind o suprafaţă totală de 14.000 mp şi oferind peste 2600 de locuri de vizionare.

Cele 13 ecrane adaptate pentru suprafeţe largi de proiecţie 3D, unghiurile perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac din Grand Cinema Digiplex destinaţia perfectă pentru vizionarea filmelor în cele mai bune condiţii. Accesul se face direct pe la etajul întâi al centrului comercial Băneasa Shopping City. Pentru mai multe informaţii privind programul filmelor şi al tuturor activităţilor din cinematograf, vă rugăm să vizitaţi www.grandcinemadigiplex.ro.

**Caută neîncetat să rămâi liber. Inima ta poate iubi tot ce dorește.**

**Sperăm că și tu vei pleca cu același gând după spectacol!**

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută