Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Despre ce stă scris în (mantia de) stele

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Despre ce stă scris în (mantia de) stele Share Despre ce stă scris în (mantia de) stele


Cărţile lui Milorad Pavic, autorul „Dicţionarului Khazar”, se citesc cu hârtia şi creionul în faţă. Sunt un amestec de detalii şi simboluri pentru a căror descifrare îţi trebuie talent de detectiv.

„Mantia de stele” nu face excepţie; nu mă refer doar la carte, ci mai ales la piesă. „Mantia” prezintă conflictul dintre visurile pe care un om vrea să şi le atingă de-a lungul vieţii şi destinul său, stabilit dinainte de karma, de Univers.

Sunt prezentate şase poveşti de dragoste ale căror protagonişti sunt nativi a câte două zodii diferite. Îndrăgostiţii sunt urmăriţi permanent de Destin, un personaj înţelept, care îi veghează discret dintr-un Copac al Cunoaşterii, în scene apărând mereu câte un măr – Ispita.

Oricât încearcă aceste cupluri să se salveze prin dragoste, Păcatul Originar, Moartea, îi urmăreşte constant, amintindu-le că puterile omului sunt limitate.

Costume impresionante, decoruri pe măsură, în care se succed elemente precum Apă şi Foc – simboluri ale zodiilor, şi o coloană sonoră care îţi va face pielea de găină.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută