Aşa-mi trebuie dacă mă grăbesc şi mă reped la locul proaspăt deschis ca flămânda, fără să aştept să se aşeze bucătăria şi clientela. Am citit despre recent deschisa Casă Tulceană pe cinci bloguri, că ce peşte bun, ce una alta nemaipomenite, am zis gata, hai, că şi aşa nu prea mai ştiu pe unde să mai poposesc către descoperiri gastronomice. Iar un peşte bun merită o învârteală pe străduţe cu sens unic.
Numai că n-a fost tocmai bine. Întâi pentru că eu mi-s mare devoratoare de peşte, aşa că am standarde ridicate. Iar *crapul prăjit* de la Casa Tulceană n-a fost deloc bun, că ştii cum e, peştele congelat, gust nu prea are. Mujdeiul a fost luuung şi deloc iute. *Borşul de peşte* a fost decent, nimic remarcabil.
Ce mi-a plăcut în mod deosebit au fost *sarmalele de porc cu mămăliguţă*, bine făcute, cu destulă carne, varza numai bine pătrunsă. 16 lei porţia. Şi *creierul pane* a trecut testul, deşi de la un local specializat pe peşte, m-aş fi aşteptat să nu fiu nevoită să comand porc ca să uit de dezamăgirea cu crapul.
Bere n-aveau deloc, că abia deschiseseră în urmă cu o săptămână. Nici bon fiscal nu aveau, cică să revenim noi peste nişte zile când le soseşte casa de marcat. Decorul e old-style, cu feţe de masă puse pe colţ şi plasme pe care rulează meciurile zilei.
Păcat că n-a fost bun peştele, că tare-am mers cu aşteptări mari…
Casa Tulceană
– Str. Florian Aaron 3A
– Tel.: 021 311 83 24