Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Gala AVANPREMIERE editia a 9-a Primavara-Vara 2012

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Gala AVANPREMIERE editia a 9-a Primavara-Vara 2012 Share Gala AVANPREMIERE editia a 9-a Primavara-Vara 2012


București, 7 noiembrie 2011. Gala AVANPREMIERE ajunge în acest sezon la cea de-a noua ediție! 11 designeri, nume consacrate, dar și noi talente, își vor prezenta colecțiile pentru sezonul primavară-vară 2012 în cadrul evenimentului ce va avea loc pe 17 noiembrie la Muzeul Național de Artă Contemporană.

Pe scena AVANPREMIERE vor urca de această dată designeri consacrați, precum Iris Șerban, Carmen Secăreanu, Silvia Șerban, noi nume precum Anca și Silvia Negulescu, Rue des Trucs, Sandra Chira, dar si tinere talente: Natalia Vasiliev de la Școala de Artă din Chișinău, Teodora Baciu de la Universitatea de Artă din Cluj, Ioana Ciolacu si Alexandra Abraham de la Universitatea de Artă din București.

De această dată AVANPREMIERE aduce o formă inedită de prezentare a colecțiilor, o premieră ca tipologie de show în România: creațiile semnate de către Bianca Popp, Sandra Chira, Ioana Ciolacu și Alexandra Abraham vor fi prezentate exclusiv în format video.

„Am încercat, ca în fiecare an, să aducem ceva inedit. Am stabilit de-a lungul timpului mai multe premiere și intenția noastră este să nu ne oprim aici. Anul acesta am introdus o modaliate puțin cunoscută de prezentare a colecțiilor: video fashion. Este o dovadă a evoluției modei din România și a AVANPREMIERE totodată. Am avut alături de noi constant designeri de top, dar am descoperit, adus și promovat de fiecare dată și tinere talente – pe care dorim să le facem cunoscue cât mai intens în cadrul celui mai important festival multibrand de la noi”, spune Alin Gălățescu, directorul AVA.

În acest an Gala AVANPREMIERE pune bazele unui parteneriat special cu artacademy, un proiect al CODECS si L’Institut Supérieur Spécialisé de la Mode din Paris, demonstrand interesul AVANPREMIERE pentru raporturile esentiale modei contemporane: modă vs. industrie, modă vs. marketing și modă vs. educație. Parteneriatul va demara prin acordarea de burse sub forma unor weekend-uri de studiu pentru câțiva dintre designerii prezenți la Gala AVANPREMIERE, urmate în viitor și de alte eforturi comune pentru întărirea industriei de modâ din România.

Gala AVANPREMIERE va așteaptă așadar la Muzeul Național de Artă Contemporană joi, pe 17 noiembrie, la ora 20:00, alături de modă de înalta ținută.

AVANPREMIERE – Fashion and Life-style Fest reprezintă cel mai important eveniment multi-brand al anului și o demonstrație că moda românească are designeri de valoare, o voce personala și un viitor cert. În plus, acest dialog al modei cu life-style-ul de sec XXI reprezintă esența unui mod nou de a înțelege lumea și relația estetică și spirituală a omului cu aceasta.

Gala AVANPREMIERE este un loc in care se experimenteaza constant in zona artei spectacolului. Astfel, Gala a adus primul show exclusiv cu urmăritori la care s-a lucrat doar cu lumini cu control manual; prima dată când s-a utilizat o scenă culisantă; prima dată când a fost folosită o scenă rotativă (cu diametrul de 18 m); prima prezentare în care s-a lucrat cu o trapă de podea de 8 metri înălțime; prima utilizare a luminilor tangențiale într-o prezentare de modă sau utilizarea în premieră a unui perete de lumini cu 94 de capete.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută