Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/11/2011
Arhiva Zile si Nopti

Palimpseste electro-clasice la Hibernalul de Chitară!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Palimpseste electro-clasice la Hibernalul de Chitară! Share Palimpseste electro-clasice la Hibernalul de Chitară!


După două săptămâni de concerte în dulcele stil clasic, Hibernalul de Chitară îşi schimbă abordarea şi trece la …PALIMPSESTE. Sâmbătă, 05 noiembrie 2011, orele 19.00, publicul este invitat să-i vadă şi să-i audă pe Maxim Belciug (chitară), Vlaicu Golcea (electronice) şi Gabriel Spahiu (actor) într-un spectacol de muzică vie şi poezie. Un fusion electro-clasic cu beat-uri extravagante şi improvizaţii baroce împănate cu lecturi din “Oamenii nu merită poezia” de Liviu Uleia.

Şi dacă cumva nu ştiţi ce înseamnă PALIMPSESTE, vă lămurim noi, citând din DEX: “granitoide anatectice și metasomatice în care paleosoamele reflectă moștenirea unor structuri metamorfice sau sedimentare. Acumulări de material vechi, prelucrat îndelung, în condițiile hidrodinamice actuale.” Un fel de piatră filozofală muzicală!

Concertul are loc în sediul Bibliotecii Naţionale a României, Sala Cataloagelor (str. Ion Ghica 4).

Intrarea este liberă.

8 concerte, 18 artişti, muzică, lectură, cultură. Aceasta este invitaţia pe care o lansează Hibernalul de Chitară de la Biblioteca Naţională. Timp de 8 săptămâni, publicul este aşteptat să ia parte la agapele muzicale de sâmbătă seara, care propun un program variat, cu muzică veche, muzică de cameră, muzică electronică, flamenco, poezie, triluri de privighetoare şi acorduri de chitară.

Julien Green spunea că o bibliotecă este intersecţia tuturor viselor umanităţii. În acest festival, Biblioteca Naţională devine şi intersecţia tuturor muzicilor lumii. Aşadar, timp de 8 săptămâni, vă poftim să cântăm, să citim şi să visăm împreună!

Programul complet al festivalului este disponibil la www.hibernaldechitara.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută