Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/10/2011
Arhiva Zile si Nopti

La mulţi ani, Iaşi!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii La mulţi ani, Iaşi! Share La mulţi ani, Iaşi!


Mă tot gândeam care ar fi restaurantul potrivit pentru o petrecere cu aproximativ 320 de mii de invitaţi care să se bucure de un tort supraetajat cu 603 lumânări. Sau să fie o ironie a sorţii, iar localul să fie de fapt…sărbătoritul ? Cert este că an de an, la mijloc de octombrie ştiam că este ziua Iaşului. Stăteam la geam sau mă aflam prin preajma Palatului Culturii şi aşteptam momentul artificiilor. În această perioadă, oraşul mai adaugă un an de atestare istorică.

O dată cu maturizarea sa, primeşte cadou o suită de zile dedicate evenimentului, dar este întâmpinat totodată, ca o gazdă bună ce este, de vizita a mii de pelerini. Cu toţii se adună sub semnul credinţei, sub semnul sărbătorii şi sub auspiciile unei petreceri sacre, ce trebuie onorată cu deosebită atenţie.

E momentul când ieşenii sunt o comunitate unită, care aşteaptă fără să clipească, la o coadă imensă, pentru a atinge moaştele Ocrotitoarei Moldovei, care se străduiesc să-şi primească musafirii aşa cum se cuvinte. Mirosul de mici îţi dă semnalul că ai pătruns în perimetrul sărbătorii, articolele de pielărie îţi conferă un soi de protecţie, dacă nu eşti pregătit, însă muzica bună te atrage inevitabil. Iar mie tot la artificii îmi zboară gândul.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută