Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/10/2011
Arhiva Zile si Nopti

Când dragostea devine periculoasă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Când dragostea devine periculoasă Share Când dragostea devine periculoasă


Loverboy aduce în atenţia publicului povestea lui Luca, un adolescent care seduce fete pentru a le pasa prietenilor săi din Constanţa. Luca se îndrăgosteşte de Veli, una din potenţialele sale victime. E vară pe malul Dunării, la Hârşova. Muzica bubuie din maşinile luxoase, fetele sunt bronzate şi Veli fuge de acasă în patul lui Luca. Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă de atât.

În jargonul poliţist, „loverboy” este cel care racolează fete şi le convinge să se prostitueze. El nu foloseşte forţa, ci seducţia. Loverboy este o meserie, iar filmul Loverboy este o poveste de dragoste. Odată cu succesul de public au venit şi premiile pentru lungmetrajul regizat de către Cătălin Mitulescu. Prezenţa în categoria “Un Certain Regard” de la Festivalul de Film de la Cannes, premiul de cea mai bună actriță câştigat de Ada Condeescu la Festivalul de Film de la Sarajevo, iar acum Loverboy este singurul film românesc selectat în acest an la European Film Awards în lupta pentru Oscarul european – anunțarea câștigătorilor va avea loc pe 3 decembrie la Berlin în cadrul celei de-a 24 ediție a European Film Awards.

Despre Strada Film A fost înființată în 2004, având ca primă producție Trafic de Cătălin Mitulescu. Acest scurtmetraj a câștigat Palme D’Or la Festivalul de Film de la Cannes. De atunci, Strada Film a mai produs alte trei lungmetraje de succes: Ryna de Ruxandra Zenide și Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii de Cătălin Mitulescu, care a câștigat la Cannes Premiul pentru Interpretare Feminină în 2006, și Eu când vreau să fluier, fluier, debutul lui Florin Șerban, câștigător al Marelui Premiu al Juriului, Ursul de Argint și al Premiului Alfred Bauer la cea de-a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Anul acesta a avut premiera internațională și a filmului “Loverboy”, care este lansat în această toamnă în România.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută