Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/10/2011
Arhiva Zile si Nopti

Melancholia

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Melancholia Share Melancholia


Ce faci dacă ştii că mâine la prânz e sfârşitul lumii? Te duci să sari cu paraşuta? Îţi aduci aproape toţi oamenii dragi şi insişti să vă ţineţi cu toţii de mână? Te sinucizi cu pastile, de frica unei morţi violente? Ieşi pe terasă îmbrăcat elegant, cu un trabuc şi un pahar de vin fin, pentru a întâmpina demn cel mai important moment al vieţii tale, moartea?

Melancholia lui Lars von Trier curge ca un videoclip: muzică bună şi imagini incredibil de frumoase, printre care se strecoară două poveşti ale celor două surori care înţeleg, aşteaptă şi întâmpină diferit sfârşitul lumii, deşi ultimele clipe le petrec ţinându-se de mână.

Dacă eşti familiarizat cu filmele lui von Trier (Antichirst, Dogville, Breaking the Waves), Melancholia o să ţi se pară mai bun, mai frumos, mai relevant decât toate. Dacă nu, s-ar putea să te enerveze, să te plictisească, să te deprime.

Mergi să vezi Melancholia la cinema. E una dintre cele mai picturale şi expresive variante de sfârşit al lumii pe care l-am văzut vreodată la cinema. Deloc violent, colorat, puţin zgomotos, în perfectă armonie cu natura şi cu sufletul celor împăcaţi cu propria soartă.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută