Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Pastrama interbelică de berbecuţ la Zexe

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Pastrama interbelică de berbecuţ la Zexe Share Pastrama interbelică de berbecuţ la Zexe


Zexe nu e un simplu restaurant. E o zalhana. Adică un restaurant în care se servesc îndeosebi preparate din carne de oaie. În cazul specific al locantei interbelice Zexe, nu-i vorba numai despre oaie, ci şi despre berbecuţ, porc, vită şi niţel pui. Partea interesantă e că meniul conţine specialităţi din carne prelucrată în carmangeria proprie. Şi oamenii se pricep la carne!

Noi am testat o porţie de *chiftele d-ale casei*, mari, bine pătrunse, cu mult mărar, ceapă călită, carne gustoasă şi o garnitură de orez cu legume adevărate (adică nu de la pungă).

Ce ne-a plăcut însă cel mai mult a fost *pastrama de berbecuţ coaptă în unt la cuptor*, cu usturoi şi alte mirodenii secrete, scăldată în vin roşu sec şi acompaniată de o porţie de *cartofi copţi cu mult usturoi*. Ne-am lins pe degete cum n-am mai făcut de mult într-o zalhana. De fapt, stai că asta a fost prima pe care-am inspectat-o…

Dacă n-ai chef să stai la masă şi să-l asculţi pe Zavaidoc cântându-i de amor Zarazei, poţi cumpăra direct din magazinul Zexe cârnaţi uscaţi, cotlet haiducesc, jambon cu os sau prepeliţe afumate, pe care le poţi prelucra şi devora în sânul propriei familii de carnivori.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută