Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Natură moartă cu nepot obez

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Natură moartă cu nepot obez Share Natură moartă cu nepot obez


*****
– LUNI, 3 octombrie
– ora 20.00 – Sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galaţi
– Teatrul Odeon Bucureşti
*****
> Regizorul Eugen Făt cu pricepere s-a ferit de orice efecte artificiale și a derulat ilustrarea teatrală prin interpretarea actorilor condusă la nuanță. Fără ostentație, cu mult haz, a conceput trecerea în neființă pe rând a celor trei mătuși și aparițiile lor ca fantome. Viziunea regizorală servește teatral sensurile textului și are drept rezultat un spectacol atractiv de comedie neagră,
gen neîntâlnit în repertoriile curente, cu o piesă a dramaturgiei noastre, absentă și ea de pe multe afișe teatrale.

*Ileana Lucaciu, 6 aprilie 2011, blogspot*

*****
>Ion Sapdaru – actorul pe care cu siguranţă îl ştiţi din filmele Noului Val românesc „A fost sau n-a fost”, „California Dreaming” sau „Amintiri din Epoca de Aur” – se află acum în postura de dramaturg care, de altfel, nu-i vine rău deloc. Are stofă, cum s-ar
zice. Textul său are sinceritate, personalitate şi bună aderenţă la schema şi principiile spectacolului de teatru şi, implicit, priză la public, şi aceasta deoarece atât autorul piesei cât şi regizorul Eugen Făt nu s-au aruncat în invenţii artificiale sau pretenţioase.Au fost preocupaţi de autenticul unor caractere, situaţii, de adevărul recognoscibil şi semnificativ. Din capul locului trebuie să mărturisesc că le-a ieşit.

*Răzvana Niţă, port.ro, 31 martie 2011*

*****
>Natură moartă cu nepot obez nu e încărcată cu artificii regizorale şi nici nu dă verdicte. Piesa e scrisă cu umor şi valorifică la maximum talentul şi expresivitatea actorilor. Ion Sapdaru nu-şi judecă personajele, nu le accentuează defectele şi nu le aruncă în penibil; le spune povestea obiectiv şi echilibrat la fel ca un părinte inteligent care-şi lasă copilul să-şi aleagă propriul drum. Pompiliu este obez, Lili este prostituată, cele trei mătuşi şi-au sacrificat viaţa din dragoste pentru nepotul lor rămas fără părinţi, iar amintirea sacrificiului le obligă să se agaţe de viaţa tînărului, devenind astfel călăii lui. Textul are exact umorul, absurdul şi tragismul regăsite şi în viaţa de zi cu zi unde e imperios să ştii să impui limite.

*Cătălina Pavel, l3 Aprilie 2011 www.cuvintelibere.ro*

*****

**Regia:** Eugen Făt
**Scenografia:** Constantin Ciubotariu

**Distribuţia:**
Pompiliu – PAVEL BARTOŞ
Vanda – DORINA LAZĂR
Cesonia – RODICA MANDACHE
Mirela – OANA ŞTEFĂNESCU
Lili – NICOLETA LEFTER

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută