Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Carieră vs. familie. Le putem avea pe amândouă?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Carieră vs. familie. Le putem avea pe amândouă? Share Carieră vs. familie. Le putem avea pe amândouă?


E greu să petreci 8-10 ore la muncă şi să ai în acelaşi timp un soţ fericit sau o soţie mulţumită. Ce să mai vorbim de copii… Dar se poate. Şi la urma urmei, nu toată lumea este “workaholică”, aşa că probabil există şi o cale de mijloc în care îmbini cariera cu familia. Cunosc din ce în ce mai puţine persoane până în 25 de ani care să fie căsătorite. Însă nu cred că e de vină neapărat cariera, ci mai degrabă vremurile în care trăim.

Nu mai trăim pe vremea în care femeile se măritau la 18 ani. Acum vrem să avem o situaţie financiară bună înainte să facem pasul cel mare. Despre căsătorie nu ştiu exact ce impact ar avea asupra carierei. Cu siguranţă însă soţul/soţia nu va fi încântat/ă să ajungi acasă după 9 seara, în fiecare zi. Bineînteles, există şi excepţii… În timp ce lucra la faimoasa sa teorie a relativităţii, Albert Einstein era căsătorit cu Mileva, cu care avea doi băieţi.

Einstein îşi ţinea copilul nou-născut la piept cu o mână, în timp ce cu cealaltă scria ecuaţii pe o tablă. Şi asta nu i-a afectat cariera. Ce-i drept, el a divorţat de Mileva… dar nu pentru că familia îi stătea în calea afirmării, ci pentru că a cunoscut-o pe Elsa şi s-a însurat cu ea. Aşadar, dacă el a putut, tu de ce nu ai putea?

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută