Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Tată şi fiu vs. roboţi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Tată şi fiu vs. roboţi Share Tată şi fiu vs. roboţi


Imaginează-ţi un moment în viitorul apropiat când fanii boxului s-au săturat să privească fi inţe umane dându-şi pumni, un moment în care setea de violenţă şi de masacru a publicului depăşeşte ceea ce atleţii muritori pot oferi – sau primi.

Imaginează-ţi o lume în care roboţii au înlocuit pugiliştii. Ideea roboţilor boxeri a reprezentat o provocare în primul rând pentru regizorul Shawn Levy, care este iubit de public pentru comediile sale de box offi ce „Noapte la Muzeu“. „Am găsit în scenariu şansa de a face un fi lm emoţional şi sportiv în acelaşi timp, despre tată şi fiu. Asta m-a entuziasmat“, spune Levy, care a crescut nu doar ca un fan al boxului, dar şi ca un admirator înfocat al filmelor despre box precum „Taurul Furios“ (1980) sau seria „Rocky“. Cu toate că „Pumni de oţel“ este un fi lm de acţiune completat cu peisaje americane remercabile din punct de vedere vizual şi acţiuni de mare anvergură, o combinaţie interesantă între acţiune agresivă şi ierarhie, cu o poveste sinceră şi caldă în spate.

În „Pumni de oţel“, Hugh Jackman joacă rolul lui Charlie Kenton, un fost boxer care trăieşte în viitorul apropiat, într-o lume în care nu se potriveşte, deoarece sportul lui a fost preluat de roboţi gigantici. Fără lupte şi fără perspective, Charlie este forţat să se descurce ca un mic promotor mediocru al luptelor cu roboţi. Câştigă bani din îmbinarea roboţilor ieftini. Călătoreşte de la un ring de box sordid la altul, pentru orice premiu îi pot aduce roboţii lui automaţi. Exact atunci când lucrurile devin cât se poate de complicate şi disperate, fiul său înstrăinat, în vârstă de 10 ani, Max (Dakota Goyoco) revine în viaţa lui brusc şi neintenţionat.

Duo-ul tată/fi u reia legătura ruptă cu ceva ani în urmă şi se aliază pentru a reconstrui şi antrena un robot dezafectat, pe care urmează să-l transforme într-un adversar de box. Pe măsură ce mizele din arenele violente şi ilegale cresc, Charlie primeşte o ultimă şansă de revenire în ring, în ciuda tuturor obstacolelor. În acelaşi timp, Max descoperă că, indiferent dacă pierde sau câştigă, viaţa i-a rezervat mai mult decât s-a aşteptat vreodată.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută