Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

La Mario – pentru gurmanzii vest şi est europeni

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii La Mario – pentru gurmanzii vest şi est europeni Share La Mario – pentru gurmanzii vest şi est europeni


Plimbările pe Copou sunt adesea, muza inefabilă a celor care îngână obsesiv versuri gurmande. „Cea mai bună mâncare este cea italienească! Sau românească” articulează ei. M-am gândit totuşi ca această polemică să cunoască argumentul savurării, deopotrivă, a celor două tipuri de mâncare. Mario mi-a venit în ajutor.

E vorba un restaurant „La Mario”, amplasat chiar în fieful de inspiraţie al poeţilor gurmanzi, într-o linişte netulburată. Restaurantul dispune de barbeque în mijlocul grădinii, 5 terase în amfiteatru cu 130 de locuri, unicat în Iaşi, pe gusturile şi exigenta fiecărui client. Să nu uit scopul demersului meu. Aici, „La Mario” găsesc specificul italian mult râvnit de occidentali,dar îl pot recomanda şi pentru mâncarea tradiţională celor care văd viaţa în tricolor.

Desigur, pe acordurile unei muzici de calitate, discuţia poate aluneca mai uşor la un pahar de vin din podgoriile renumite ale ţării , iar din acest punct de vedere, meniul celor de „La Mario” îmi uşurează căutarea, fără să fac apel la cuvintele „ăsta nu-i în listă”. Cum noaptea este un sfetnic bun, priveliştea către principala arteră a oraşului, Păcurariul, îţi dă senzaţia că Iaşul este al tău, iar încăperea generoasă, presărată cu obiecte „vintage” îţi transmite că telecomanda confortului e la tine.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută