Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Călătorie fără bilet

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Călătorie fără bilet Share Călătorie fără bilet


Sibienii pot călători acum fără grija că nu şi-au cumpărat bilet înainte să se suie în autobuz. Asta cu condiţia să aibă un card, un produs novator în domeniul bancar, lansat în această lună de BRD în colaborare cu MasterCard şi Tursib.

Este vorba de nişte carduri contactless, mai exact de cinci produse bancare care pot fi utilizate în transportul local sibian. Prin simpla apropiere a cardului, sau poate doar a unui simplu sticker lipit pe telefon, de un aparat aflat în autobuz, acest aparat emite pe loc chitanţa care ţine loc de bilet. Cititorul de carduri contactless retrage din cont 1,5 lei pentru plata unei călătorii, în mai puţin de o secundă.

Deocamdată, astfel de aparate au fost amplasate în douăzeci de autobuze, urmând ca în curând toate mijloacele de transport în comun din oraş să fie astfel dotate. „BRD Transport” este rezultatul unui parteneriat al BRD cu MasterCard şi Tursib, iar Sibiul este, după spusele reprezentanţilor acestor instituţii, primul oraş din Europa care oferă posibilitatea călătoriei în acest fel. „Transportul public din Sibiu a reuşit într-un timp relativ scurt să îşi schimbe complet dinamica şi utilitatea în comunitate.

Avem astăzi un transport public performant, cu mijloace de transport noi şi cu trasee optimizate. Astăzi se marchează la Sibiu o premieră pe ţară şi în ceea ce priveşte sistemul de ticketing. Cetăţenii vor beneficia de o modalitate mult mai simplă de plată a biletului, direct în mijloacele de transport. Felicit cu această ocazie societatea de transport public şi în egală măsură BRD şi MasterCard pentru proiectul pe care astăzi îl inaugurăm”, a declarat primarul Klaus Johannis, atunci când a testat noua tehnologie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută