Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Quo vadis, baschet românesc?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Quo vadis, baschet românesc? Share Quo vadis, baschet românesc?


Când președinții de cluburi s-au așezat la masa rotundă a Federației Române de Baschet și au decis obligativitatea unui jucător român pe întreaga durată a unei partide în teren, nu au avut idee ce cuib de viespi vor stârni. Ceea ce părea la început o idee excelentă pentru a crește baschetul românesc a ajuns o piatră legată la picioarele echipelor.

Bugetele au explodat din acest motiv, iar echipele mici s-au trezit lipsite de orice șansă la performanță. Este mai mult decât evident că baschetul românesc nu excelează în a produce tinere talente. Cu liota de sponsori așteptând rezultate ACUM , managerii de club nu își permit să crească ani în șir tineri jucători. Preferă să importe. Iar cei 10-12 jucători români de valoare ce se rotesc în fiecare pauză competițională între echipe, au ajuns să ceară salarii astronomice, de 5-10 ori mai mari decât cele cerute de străini care sunt, cu siguranță, mult mai buni.

Acum se încearcă dresul busuiocului. Cei mici se vor revolta, iar de anul viitor, probabil, această regulă va dispărea. Importul
de mercenari va crește, sponsorii vor fi mai mulțumiți, baschetul juvenil va fi îngropat definitiv. Nu vor mai apărea Beni Pelgeri, Claudiu Munteni, maximul la ce putem spera e ca americanii veniți fugitiv în căutarea gloriei să cunoască românce și să le facă mici baschetbaliști. Poate așa.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută