Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Cursa – Ghidul utilizatorului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cursa – Ghidul utilizatorului Share Cursa – Ghidul utilizatorului


Probabil că în ultimele zile ai tot văzut machete de presă ale filmului, trailere sau bannere pe diferite siteuri. Mai mult ca sigur ai citit și articolul din numărul trecut ai revistei Zile și Nopți. Aș vrea să îți spun, ție, drag cititor, că în rândurile ce urmează nu îți voi prezenta subiectul filmului, pe care îl știi deja. Mizez pe faptul că încă nu l-ai văzut, așa că vreau să te pregătesc cum se cuvine pentru ceea ce te așteaptă.

###Noțiuni de bază

a) Drive nu are nicio legătură cu Fast and the Furious sau cu Gone in 60 seconds. Într-adevăr sunt câteva mașinuțe frumoase în film, dar asemănările se opresc aici.
b) Dacă ești în căutarea unui film “ușor”, cu multe explozii, urmăriri spectaculoase și femei Barbie atunci mai bine stai acasă. Nu de alta, dar Drive este complet altceva.
c) Indiferent dacă ești sau nu un cinefil înrăit, pe afișul filmului scrie mare: “Premiul pentru regie la Cannes 2011”. Ce trebuie să știi când vezi asta? Că nu vorbim despre un film american, creat după o rețetă standard. Iar Festivalul de Film de la Cannes nu are legătură cu MTV Movie Awards.

###Se încurajează consumul dacă…

…Ai văzut cel puțin un film al regizorului Nicolas Winding Refn (Bronson, Valhalla Rising sau Pusher) și deci ești familiarizat cu stilul acestuia.
…Dacă ți-a plăcut sau măcar ai înțeles ceva din cele trei titluri enumerate mai sus.
…Dacă ești deschis spre noi experiențe cinematografice, respectiv dacă îți lași prejudecățile în holul cinematografului și pășești pregătit în sală pentru surprize de orice natură.
…Dacă ai măcar minima decență de a nu emite judecăți de genul “apăi ce film tâmpit/prost/de c****”, “mai bine stăteam acasă și nu stricam bani”, “rezigorul ăsta tre’ împușcat” etc etc.
…În cazul în care nu ești dat pe spate, poți spune civilizat “nu e pe gustul meu” sau pur și simplu “nu mi-a plăcut, nu mi-a transmis nimic”.

###Filmul poate cauza reacții adverse dacă…

…Pentru tine “a vedea un film” este o activitate de grup, respectiv iei de braț 5 maimuțe și te duci la film ca să “te distrezi”, să râzi zgomotos, să faci glume porcoase sau să te dai tu deștept. Evită Drive și închiriază Fast Five. Și mai ia și o pungă de semințe.
…Nu te mândrești cu o cultură cinematografică vastă, dar nici că-ți pasă. Nu te interesează dialoguri, cadre, lumini, construcția personajelor sau muzica. Vrei acțiune cu nemiluita, împușcături, faze comice răsuflate, o mare de sâni și obligatoriu un final fericit. Drive nu e pentru tine.
…Nu-ți rezistă stomacul la scene de violență explicită. Filmul nu este recomandat minorilor sub 18 ani. Și nici chiar unor așa-ziși adulți, aș adăuga eu.
…Te aștepți la un film cel puțin comercial. Nu-ți cheltui banii aiurea, Drive este un film cât se poate de artistic, de nișă
chiar.

Există filme pentru care e bine să te pregătești înainte de a-ți cumpăra un bilet și altele la care mergi la sigur. Drive poate face parte din ambele categorii, depinde însă din ce categorie de public faci tu parte, dragul meu cititor.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută