Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Din seria „You don’t have to like it – you just have to do it”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Din seria „You don’t have to like it – you just have to do it” Share Din seria „You don’t have to like it – you just have to do it”


Totul – comunitatea Let’s Do It, World! şi apoi Let’s Do It, Romania! – a început de la iniţiativa Estoniei, care a lansat în 2008 conceptul de curăţenie în toată ţara, într-o singură zi. Treptat, şi alte state au preluat ideea, iar acţiunea s-a transformat într-o adevărată mişcare socială.

În 25 septembrie 2010, peste 200.000 de voluntari din toate cele 41 de judeţe ale ţării au participat la prima ediţie Let’s Do It, Romania!, colectând peste 550.000 saci de deşeuri. A fost doar începutul: anul acesta, pe 24 septembrie (sâmbătă), în ziua de curăţenie naţională, organizatorii şi toţi cei implicaţi în LDIR vor mai mult: 500.000 de voluntari! Cel mai mare proiect de implicare socială din România îşi propune curăţarea întregii ţări de deşeurile aruncare necorespunzător în arealele naturale – din păduri, de pe câmpuri, de lângă albiile râurilor, de pe marginea drumurilor, din popasurile turistice, în general din natură – într-o singură zi.

Cu alte cuvinte, curăţenia presupune strângerea deşeurilor aflate numai în zonele din afara oraşelor, folosind saci şi mănuşi adecvate, de către unul sau mai mulţi voluntari, iar sacii cu deşeuri sunt colectaţi de parteneri de salubritate. De ce să susţii/ participi la Let’s Do It, Romania!, te întrebi?

Pe site-ul proiectului – www.letsdoitromania.ro – ai răspunsul multiplu: mobilizăm sute de mii de oameni pentru o cauză comună, dezvoltăm un proiect ce are ca efect responsabilizarea oamenilor faţă de mediul în care trăiesc, educăm în spirit ecologic, aducem împreună oameni diferiţi, dar cu acelaşi interes (o Românie mai curată), reciclăm deşeurile acolo unde este posibil, participăm activ la aplicarea legislaţiei de mediu, contribuim la dezvoltarea durabilă a ţării, oferim o oportunitate pentru toţi cei care s-au săturat să stea pe margine şi, bineînţeles, arătăm că se poate şi aici, în România!

Intră pe site, află mai multe (în special din manualul de pe www.letsdoitromania.ro/informatiidespre-ziua-de-curatenie-nationala) şi înscrie-te!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.