Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

EUnoi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii EUnoi Share EUnoi


Pe zidul teatrului din Sibiu e o expoziţie extraordinară a lui Dan Perjovschi, care nu trebuie ratată în nici un caz (eu am făcut poze la fiecare desen în parte!). Îmi amintesc de expoziţie cu diferite ocazii, liniile din palmele lui Perjo continuînd şi în societatea în care trăim, nu doar în reviste, albume de artă şi amintiri.

Cînd Rudel Obreja, cocoţat în cea mai aurită hepilică a Federaţiei Române de Box, a refuzat să-şi dea demisia, ştiind că rezultatul acestei încăpăţînări prosteşti va fi dezastruos pentru sportivii acestei ţări, mi-am amintit de desenul în care EU-l ocupă tot locul şi doar într-un colţişor mic-mic e „noi”.

Cînd interesul personal e mai presus decît orice altceva se pot întîmpla dezastre nu doar pentru „noi”, ci şi pentru „EU”. În acest caz, Federaţia Română de Box a fost dezafiliată de AIBA, iar COSR şi ANST au oprit orice finanţare către federaţie. În consecinţă, boxerii români nu vor mai putea reprezenta România în nici o competiţie internaţională – şi asta doar din cauza unui singur om, exact omul care a îndepărtat scandalos de federaţie cele mai mari valori ale boxului românesc, de la Vaştag la Doroftei…

Fireşte că fiecare aminom are un anumit procent de egoism, dar chiar şi cei mai solitari dintre noi tot au nevoie de comunicare, de ceilalţi. Şi scriitorii, şi pictorii au nevoie de linişte şi de singurătate ca să creeze, dar fac asta tot pentru a comunica cu alţii, a le transmite ceva, exact cum a făcut… Dan Perjovschi, nu Rudel Obreja!

Zile şi nopţi frumoase, prieteni, oriunde v-aţi afla.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.