Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Balkanik vulcanic

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Balkanik vulcanic Share Balkanik vulcanic


De curând, o cunoştinţă din Suedia care se pregătea să revină în România mi-a zis că se teme de „inevitabilele probleme balcanice” care o aşteaptă aici.

Ştim la ce se referă, că doar trăim în România, dar balcanismul e privit ca un fel de oaie neagră în zona occidentală şi poate că nu e cazul: balcanic nu înseamnă să fii doar „necivilizat”, ci şi vesel, imprevizibil, plin de viaţă. Nu degeaba nebunul de Goran Bregovic ne vizitează anual. Mă şi mir cum de nu l-am văzut invitat la Festivalul Balkanik, că doar vor fi doar lucruri pe sufletul nostru şi al lui: filme şi muzică balcanică din Turcia, Serbia, Ungaria şi România, plus degustări de cafea armenească, berbecuţ turcesc, tocăniţă sârbească sau gulaş.

Concertul favoriţilor lui Johnny Depp – Taraf de Haidouks, al orchestrei sârbeşti Salijevic, care a cântat în “Underground”-ul lui Kusturica sau al trupei Mahala Rai Banda, din soundtrackul lui “Borat” ne vor face să dansăm cum ştim noi mai bine: balcanic. Să fie, deci, muzică şi sloboda!

### Festivalul Balkanik
– 23-24 septembrie, ora 18:00
– Preţ: 35 lei/bilet, 50 lei/abonament
– Grădina Uranus
– Str. Uranus 144

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.