Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

La un pahar de vorbă cu Charlie Chaplin

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii La un pahar de vorbă cu Charlie Chaplin Share La un pahar de vorbă cu Charlie Chaplin


În buricul târgului, la numărul 8, vecină cu Nicu Alifantis care locuieşte în „Piaţa Romană nr. 9”, stă cuminte o cafenea la fel de simpatică precum şi melodia. Şarlo Cafe e un fel de sanctuar în mijlocul agitaţiei tipice centrului Bucureştiului, un loc liniştit şi decorat cu gust, de pe pereţii căruia te priveşte ştrengar, cu pălăria pe ochi şi bastonul atârnat de braţ, însuşi Charlie Chaplin.

Cafeneaua e spaţioasă, mobilată cu fotolii şi canapele de catifea, cu un bar lung şi cochet, un pian care-şi aşteaptă clienţii talentaţi, cu reproduceri după tablouri renumite şi fotografii de epocă, toate respirând un aer retro, fermecător. Aşadar, Şarlo e un loc foarte bun pentru relaxare, dar şi pentru întâlniri cu prietenii sau cu eventualii parteneri de afaceri care preferă să nu se prea formalizeze.

Pe lângă cafele felurite, vinuri şi cocktailuri, aici mai găseşti şi mâncăruri: sandvişuri, salate, omlete, paste şi alte gustări. Surprinzător, preţurile îşi păstrează bunul-simţ, mai ales că vorbim de un local aflat în plin centrul Bucurestiului (prăjituri la 7 lei sau omletă începând de la 5 lei). Nu putem să-i dorim cafenelei Şarlo decât viaţă lungă şi clienţi de gaşcă, aşa cum e şi ea.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.