Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Stagiunea 2011 – 2012 a Teatrului Național din Cluj

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Stagiunea 2011 – 2012 a Teatrului Național din Cluj Share Stagiunea 2011 – 2012 a Teatrului Național din Cluj


Iată că începutul de toamnă aduce și o nouă stagiune mult-așteptată la Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca, sâmbătă, 17 septembrie, începând cu ora 20:00 fiind programat spectacolul de deschidere a stagiunii 2011 – 2012 a Teatrului Naţional din Cluj, spectacol regizat de Gábor Tompa – Cântăreaţa cheală de Eugène Ionesco.

Marți, 27 septembrie este așteptată cu interes premiera spectacolului – concert de Ada Milea, intitulat Insula (după Gellu Naum). Spectacolul va avea loc în Sala Mare a teatrului. În perioada 7 – 9 octombrie se va desfășura prima ediție a Întîlnirilor Internaţionale de la Cluj, din cadrul proiectului „Prioritate România”. Evenimentul stă sub semnul lui Gellu Naum – de la a cărui moarte se împlinesc zece ani la 21 septembrie. Manifestarea cuprinde spectacole de teatru (Zenobia în regia Monei Marian, Florenţa sînt eu în regia lui Alexandru Dabija şi spectacolul- concert al Adei Milea, Insula), o expoziție de fotografie cu portrete, imagini ale casei memoriale Gellu Naum și schiţe de decor ale artistului Jules Perahim din spectacolele montate la Teatrul Naţional din Cluj între anii 1966-1999, conferințe, lansări de carte, mese rotunde și nu în ultimul rând o proiecție a spectacolului „Exact în acelaşi timp” în regia lui Mihai Măniuţiu, produs în anul 2002.

În cursul lunii noiembrie, la Studioul „Euphorion”, va avea loc premiera spectacolului Conu’ Leonida… de I.L. Caragiale în regia lui Laurian Oniga. În luna decembrie, în prima jumătate a lunii va avea loc premiera spectacolului Machiavelli de Robert Cohen în regia lui Răzvan Mureşan, iar în a doua jumătate a lunii, Grupul „Icoane” condus de Ioan Bocşa, va susţine un spectacol dedicat sărbătorilor iernii.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.